Re: potvrzení pojišťovny
samozřejmě, že splňuje. Vždyť tam máte pojištění pro případ smrti 100 tis.
Děkuji za odpovědi. Z toho jsem také vycházela, v zákoně je právě pro případ dožití (není uvedeno pro případ smrti nebo dožití) a v jiných diskusích jsem se dočetla, že musí být splněna ta částka pro případ dožití, částka pro případ smrti není rozhodující. Možná hledám problém tam, kde není, ale raději si to ověřuji. Ještě jednou děkuji.
Teď mi přišlo ještě vysvětlení z pojišťovny, že když je na smlouvě, resp. pojistce uvedeno poj.částka pro případ dožití, tak to vlastně není poj. částka pro případ dožití, ale znamená nejnižší možnou výši kapitálové hodnoty na konci pojištění :) tak si potom vyberte. Tak třeba to pomůže i někomu dalšímu. Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2015 7:42
Prosím o radu a zkušenosti. Stalo se vám, že pojišťovna poslala potvrzení na uznatelnost životního pojištění a smlouva přitom podmínky nesplňovala? Jedná se konkrétně o sjednanou částku pro případ dožití. Na smlouvě je uvedena cca 6000. A pokud na jiné smlouvě sjednaná není, tak se limit 40, příp. 70 tis. nehlídá? Děkuji moc za odpovědi.