Srážk.daň chybně přeregistrovaná správce

• (neregistrovaný)

25. 2. 2015 10:31

Přeji hezký dne, prosím o konzultaci
    S.r.o. se v roce 2010 registrovala k dani srážkové
    Celou dobu srážela daň z příjmů fyzických osob (z dohod o provedení práce), platilo se na účet s předčíslím 7720, k této dani se také podávalo Vyúčtování daně (přešrtáno slovo právnických)

Cca v roce 2014 rozdělili na FÚ srážkovou daň na
    - daň vybírané srážkou fyzickým osobám
    - daň vybírané srážkou právnickým osobám

Po přihlášení do daňové informací schránky jsme zjistili, že je s.r.o. registrovaná k dani z příjmů práv. osob vybír. srážkou

Volala jsem správkyni daně, ta mě odkázala na registrační oddělení, že ona s tím nic dělat nemůže. Volala jsem na registrační oddělení a tam mi sdělili, že oni to mají dobře, že rozdělení určuje správce daně podle toho, na jaký účet posíláme platby a jaké Vyúčtování podáváme. A že si máme podat žádost o zrušení registrace k dani vybírané srážkou právnickým osobám. Na můj dotaz, jak má s.r.o. podat žádost o zrušení registrace k dani srážkové PO, ke které se neregistrovala, vlastně neodpověděla. Ani na to, jak pak budeme registrovaní k dani srážkové FO. Moc mě ani nepustila ke slovu.

Prosím neporadil by mi někdo, co s tím?
    Požádat, aby uvedli evidenci srážkových daní do souladu se skutečností? Nebo opravdu požádat o zrušení registrace srážkové daně PO a současně požádat o registraci srážkové daně FO?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).