Re: pracovní úraz - RZD
Na Potvrzení o zdanítelných příjmech je rok. Je-li tam 2014, požádejte mzdovku o vystavení stejného Potvrzení, neboť jste POVINEN podat DP - máte souběžně v 1 měsíci zálohovou daň.
Pokud je na tom Potvrzení rok 2015, učiníte totéž až za rok 2015 - podání DP.
Osobní poznámka - já, jako mzdovka, si vždycky do Prohlášení dávám lísteček, že byl PÚ, abych případně zaměstnance upozornila, že bude muset podat DP a že se nebude dělat RZD - ale to je věcí a osobním uvážením každé mzdovky.
Re: pracovní úraz - RZD
Neodpověděl jste mi na otázku - na Potvrzení o zdanitelných příjmech z Kooperativy je rok 2014 nebo rok 2015?
Kooperativa to mohla zúčtovat ve 2014, vyplatit v lednu 2015 a pořád to může spadat do roku 2014.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2015 12:28
Dobrý den, mám prosbičku, v říjnu 2014 jsem měl pracovní úraz, který mi byl vyplacen až v lednu 2015. Nechal jsem si od naší účetní udělat za rok 2014 vyúčtování daní a dnes mi přišlo z Kooperativy potvrzení o zdanitelných příjmech na ten úraz. Tak nevím, myslel jsem, že půjdu na finančák až s přiznáním za rok 2015. Můžete mi někdo poradit, co s tím? Děkuji