Pracovní úraz - RZD

• (neregistrovaný)

25. 2. 2015 12:28

Dobrý den, mám prosbičku, v říjnu 2014 jsem měl pracovní úraz, který mi byl vyplacen až v lednu 2015. Nechal jsem si od naší účetní udělat za rok 2014 vyúčtování daní a dnes mi přišlo z Kooperativy potvrzení o zdanitelných příjmech na ten úraz. Tak nevím, myslel jsem, že půjdu na finančák až s přiznáním za rok 2015. Můžete mi někdo poradit, co s tím? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2015 12:36

iva. (neregistrovaný)

Re: pracovní úraz - RZD
      Na Potvrzení o zdanítelných příjmech je rok. Je-li tam 2014, požádejte mzdovku o vystavení stejného Potvrzení, neboť jste POVINEN podat DP - máte souběžně v 1 měsíci zálohovou daň.
      Pokud je na tom Potvrzení rok 2015, učiníte totéž až za rok 2015 - podání DP.
      Osobní poznámka - já, jako mzdovka, si vždycky do Prohlášení dávám lísteček, že byl PÚ, abych případně zaměstnance upozornila, že bude muset podat DP a že se nebude dělat RZD - ale to je věcí a osobním uvážením každé mzdovky.

• 25. 2. 2015 12:49

kamil.novák (neregistrovaný)

Děkuji za zprávu, byl jsem za naší účetní, ta to tam má také poznamenané, že mi byl PÚ vyplacen až v lednu a za rok 2015 si podám danové přiznání. Jenom prostě nechápu, proč mi toto Kooperativa posílá už za rok 2014 a na konci měsíce února.

• 25. 2. 2015 13:54

iva. (neregistrovaný)

Neodpověděl jste mi na otázku - na Potvrzení o zdanitelných příjmech z Kooperativy je rok 2014 nebo rok 2015?
      Kooperativa to mohla zúčtovat ve 2014, vyplatit v lednu 2015 a pořád to může spadat do roku 2014.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).