Re: Papír
Ještě vás poprosím, teď jsem narazila na další problém. Chtěla jsem jim vystavit tu fakturu, ale výdajový doklad zní jen "výkup papíru" částka celkem "46,--" z toho nepoznám vůbec nic, ani množstí - sazbu, takže i když vystavím fakturu jen na tu částku, tak na výkaz RPDP nevím co uvést do hmotnosti. Když jsem došla na tu sběrnu, tak mi řekli, že je to částka včetně DPH a dávají takový doklad všem a nikdo to neřeší. Jsem vcelku na rozpacích co s tím....
Re: Papír
Měla jsem cukání ten doklad "ztopit", ale mám strach, že ta sběrna to uvede v hlášení RPDP a my ne a pak z toho budeme mít problémy. Je to klasický samopropisovací doklad, vypsaný rukou, ale v hlavičce příjemce je uvedena naše firma.
Zase do odpadového hospodaření by se ten vývoz papíru hodil. Tak nevím...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2015 13:59
Dobrý den,
prosím o radu.
Jsme společnost (s.r.o., plátce DPH), a vždy když odvážíme odpad, tak dostaneme výzvu od sběrny, já pošlu fakturu s režimem přenesené daňové povinnosti a oni zaplatí převodem.
Teď ale majitel odvezl papír a dovezl mi jen výdajový doklad, že za to dostal vyplaceno 46,-- Kč. Jak se v tomto případě chovat s ohledem na DPH?? Poslat jim taky fakturu s tím, že už byla zaplacena v hotovosti a standartně to uvést na měsíčním hlášení RPDP??
Děkuji moc za případnou radu.