Re: průšvih jako vrata nedoložené prohl.
Snažila bych se vysvětlit problém zaměstnanci s tím, jestli náhodou o Potvrzení jeho manželka už dávno nepožádala a pak ho zapomněli přinést pak do mzdové účtárny.
A kdyby ne, tak by bylo vystaveno za rok 2014 nyní a bylo by přiloženo k RZD. Co se může stát nejhoršího? Doměří při kontrole úrok z prodlení postupně za dobu, kdy se daňové zvýhodnění na dítě uplatnilo a únorem 2015? Nebo převládne při kontrole selský rozum?
Re: průšvih jako vrata nedoložené prohl.
Já bych se domluvila přímo s mzdovou účetní manželky zaměstnavatele a pak můžete řešit co dále, nic není tak horké jak se zprvu zdá :) ale věřím vám,že vám z toho nebylo dobře. Pokud ona neuplatňovala, ani neměla z čeho, max. čerpaná dovolená nebo zkraje PPM, což by nebylo tak hrozné, po vašem vysvětlení věřím, že mzdová vystaví potvrzení o neuplatňování zpětně, max. od nějakého dalšího měsíce a co když vůbec neuplatňovala, vždyť to by musela mít její mzdová potvrzení od vás, resp. vaší bývalé kolegyně, že manžel neuplatňuje a to by snad měla založené, alespoň já všechna potvrzení o neuplatňování zvýhodnění kopíruji a zakládám k daním, takže ráno moudřejší večera, držím vám pěsti aby vše dobře dopadlo a ono to skutečně dopadne :-) vždyť nejsme stroje, jsme "jen" lidi :) hodně štěstí! bet
Re: Moc moc děkuji za podporu. Dobrou.
>>>ale
>>>to mne neomlouvá!!!! A teď když provádím RZD a
>>>kontroluji všechna potvrzení zaměstnavatele druhého
>>>popl....díra!!!! Musela jsem jít dříve domů, protože
>>>jsem se
>>>zhroutila.
>>>Myslíte, že když je prokazatelné že paní
>>>neuplatňovala
>>>mám moc a moc poprosil mzdovou od jejího
>>>zaměstnavatele aby mi vydala potvrz.zpětně? Jak by
>>>jste se
>>>zachovali?
>>
>>Snažila bych se vysvětlit problém zaměstnanci s tím,
>>jestli náhodou o Potvrzení jeho manželka už dávno
>>nepožádala a pak ho zapomněli přinést pak do mzdové
>>účtárny.
>>A kdyby ne, tak by bylo vystaveno za rok 2014 nyní a
>>bylo by přiloženo k RZD. Co se může stát nejhoršího?
>>Doměří při kontrole úrok z prodlení postupně za dobu,
>>kdy se daňové zvýhodnění na dítě uplatnilo a únorem
>>2015? Nebo převládne při kontrole selský rozum?
>
>Já bych se domluvila přímo s mzdovou účetní manželky
>zaměstnavatele a pak můžete řešit co dále, nic není tak
>horké jak se zprvu zdá :) ale věřím vám,že vám z toho
>nebylo dobře. Pokud ona neuplatňovala, ani neměla z
>čeho, max. čerpaná dovolená nebo zkraje PPM, což by
>nebylo tak hrozné, po vašem vysvětlení věřím, že mzdová
>vystaví potvrzení o neuplatňování zpětně, max. od
>nějakého dalšího měsíce a co když vůbec neuplatňovala, vždyť
>to by musela mít její mzdová potvrzení od vás, resp.
>vaší bývalé kolegyně, že manžel neuplatňuje a to by
>snad měla založené, alespoň já všechna potvrzení o
>neuplatňování zvýhodnění kopíruji a zakládám k daním, takže
>ráno moudřejší večera, držím vám pěsti aby vše dobře
>dopadlo a ono to skutečně dopadne :-) vždyť nejsme
>stroje, jsme "jen" lidi :) hodně štěstí! bet
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2015 21:31
jak by jste postupovali, našla jsem průšvih s velkým "P". Zam.porodila v 1/2014 a od toho měsíce uplatňoval manžel daň.zvýhodnění. Po celou dobu nebylo doloženo potvrzení zaměstnavatele manželky /která pobírala PPM a je až doposud na rodičáku/.Prosím o názor jak postupovat nikoli výtky jak je to možné....prostě je to možné. Z celého obrovského počtu zaměstnanců jsem to u 1 jediného přehlédla.No spíše jsem navázala na kolegyni, ale to mne neomlouvá!!!! A teď když provádím RZD a kontroluji všechna potvrzení zaměstnavatele druhého popl....díra!!!! Musela jsem jít dříve domů, protože jsem se zhroutila.
Myslíte, že když je prokazatelné že paní neuplatňovala mám moc a moc poprosil mzdovou od jejího zaměstnavatele aby mi vydala potvrz.zpětně? Jak by jste se zachovali?