Re: zásoby v DE
Dobrý den. Domnívám se, že to děláte správně i když většina lidí ve Vaší situaci by to nedělala a materiál účtovala přímo do spotřeby. Je totiž těžké evidovat každý korálek či klubíčko vlny... Dělala bych to takto. Pokud jde o vysoké částky, materiál bych jistě evidovala na sklad (pro případ krádeže či požáru budete schopna uvést o kolik jste přišla). Materiál na skladě se eviduje v pořizovací ceně (pokud jste plátce DPH, tak bez DPH), a neprodané výrobky bych brala také jako materiál. Ale možná se mýlím. Inventuru udělejte k 31.12. Sečetla bych materiál (i když drobnosti jako korálky bych dělala jen orientačně na kila či na sáčky...ocenit dle faktur) a celkovou částku uvedla do přílohy č. 1 daňového přiznání do tabulky D - zásoby. Pro vlastní potřebu bych si jistě nevyskladňovala každý kus materiálu. Až na konci roku bych zjistila, kolik jsem vyskladnila. Samozřejmě, že pokud vás je ve firmě více, tak je třeba to mít průhlednější...FÚ požaduje znát stav zásob ke konci roku. Přeji hezký den. Šárka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2015 8:03
Dobrý den,
prosila bych poradit, zabývám se ručními pracemi a materiál naskladňuji v DE na sklad, při tvoření výrobků materiál ze skladu zase vyskladnuji.
Ke konci roku mě však některé výtvory zbyly , vše jsem neprodala.
Musím je zase nějak naskladnit a nebo si vést jen evidenci papírově a příčíst to v DPFO k zásobám /asi cena včetně práce ?/.
Možná si s tím přidělávám práci, možná to dělám správně....
prosím o Vaše názory....
děkuji