Re: výdej-energie
Myslím, že i jako nepodnikatel by vám měl dát doklad o zaplaceném nájmu (i s energií). Pro něj je to příjem z pronájmu a ten by měl uvést ve svém daňovém přiznání.
výdej-energie
Nepodniká, ale je to jeho příjem, který musí uvést v DAP. Podle toho, jak píšete, myslím, že ani netuší, že musí podávat přiznání. Ale to je jeho věc. Nemusí vám vystavovat fakturu. Stačil by i doklad, kde budou jeho i vaše údaje a sepíše to jako potvrzení o zaplaceném nájemném, kde by měl uvést, kolik od vás za rok 2014 na nájemném přijal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2015 8:16
Dobrý den, prosím poradí mi někdo co potřebuji jako podklad, abych si spotřebovanou energii mohla uplatnit jako výdaj? Mám jako OSVČ pronajatou mísnost od osoby nepodnikatele, tudíž mi na odebranou energii nemůže vystavit fakturu. Platila jsem zálohy a nyní mi emailem vyčíslil konečný doplatek. Co potřebuji mít jako doklad? Mám požádat kopii faktury od jeho dodavatele energie? Předem děkuji za radu.