Re: Daně, zaměstnání, podniání
Dobrý den, mám ale tam není nic o tom, co se platilo za sociální a zdravotní. To mám na výplatnicích a nevím, co tedy v měsíci souběhu práce a podnikání, kdy za mě sociální a zdravotní platil zaměstnavatel, do přiznání daně z příjmu vyplnit. Děkuji moc!
Je to v potvrzení v ř.6..tam je souhrn pojištění placených ze zaměstnání....
Dějkuji moc, takže v těch jednotlivých měsících souběhu podnikání uvedu na řádek Uhrazené zálohy na zdravotní pojištění za daný měsíc u dané pojišťovny 0 Kč nebo nějaký průměr té částky placené zaměstnavatelem a Celkový úhrn uhrazených záloh na důchodové pojištění: uvedu součet jen za dané msíce, co jsem platila já nebo uvedu i částku, kterou platil zaměstnavatel. Ta částka na řádku 6 je úhran a to mě mate... Děkuji :)
A když čtyři měsíce platí zaměstnavatel měsíčně kolem 3000 a já 1500, tak se to počítá tedy jen za ty měsíce a ne za další? To mi na tom přijde divné, že se nechám zaměstnat, abych přežila, nevidím kvůli tomu dítě, pak z té částky chci nějkaou dobu žít, abych to dítě viděla a v závěru ještě doplácím.... Každopádně děkuji moc...
Souvisí. Že vydělám z podnikání kolem 4 tis měsíčně, z toho zaplatím sociální 1894 a ještě pak doplatím zdra votní. To souvisí s celým špatným systémem, kdy není žádná úleva pro matky, ktré se snaží podnikat a ještě jsou samoživitelky jako já. Dokud jsem neměla dítě, nepochopila bych, co to je, starat se zodpovědně o něj a ještě pracovat a rozvíjet se. top vše jen s klacky házenými pod nohy od státu. A to neberu žádné "milodary" - nežádám si o žádné příspěvky. Ale asi se seberu a půjdu na pracák, abych si taky užila, že nemusím někdy nic. Celý život jsem pracovala od nevidím do nevidím, u toho studovala a platila nehorázné daně. Když bych sama potřebovala úlevu, žádná není... To už se dát leda do politiky a snažit se tyto absurdity změnit. Ale za to vy nemůžete...
Já jsem byla léta ve stejné situaci. Podnikání, dítě, studium, nekonečný kolotoč.... Ale pokud si vydělám peníze, zaplatím daně a pojistné, protože mi svítí na ulici lampy například..... Ošetří mě i moje dítě v nemocnici..... Já nechci abyste se rozčilovala, jen abyste to viděla v širších souvislostech
Ano, máte pravu, ale leta jsem platila opravu nehorázné daně, sociální i zdravotní. To mi nefvadí. Snad jsem tím pomohla třeba i někomu, kdo opravdu emohl pracovat. Jen doufám,ž en e nědkomu, kdo jen bere příspěvky. Taky se na to podívejte tak, že když mám dítě, odečtou mi z daní 1000 měsíčně a jinou úlevu nemám. A koli stojí dítě - každý měsíc jídlo, oblečení, školka, kroužky, zábava... to je nevyčislitelné a zálohu na sociální budu platit stejně jako oněkdo ve dvaceti, kdo nemá žádné závazky... Trošku rozdíl, nemyslíte?
Já to takto nevidím. Vy třeba víte, že celý život budete s jědním partnerem? Cokkdyž ne, stát se může vše. o tom se nerozhodujeme a to, že někdo zůstane sám s dítětem by mělo být zohledněno. Možná ii to, molik jsem kdy zaplatila na daních a byly to opravdu sumy. Pak sjou lidi, kteří si pořídi x dětií, aby brali příspěvky, pobírají dávky a pískají si... Chtěla bch vás vidět kdyby se vám život nečekaně otočil a vy zůstala v naprosto nečekané situaci s dítětem a sama, jak byste mluvila.
Pekný den :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2015 11:44
Dobrý den, trošku se ztrácím. Začala jsem loni podnikat a některé měsíce jsem jen podnikala, ale na 4 měsíce jsem se nechala zaměstnat na plný úvazek a nevím, zda a jak do přiznání uvádět položky zdravotní zaměstnanec, zdravotní zaměstnavatel (jejich součet je úhran zaplacených záloh na pojistné - respektive píše se tam?) a sociální zaměstnanec a sociální zaměstnavatel - tam se ztrácím úplně - zda a kam je napsat (je to sociální nebo důchodové nebo obojí?. Normálně na zdravotní nic neplatím, pečuji omalé dítě a na sociální platím nejnižší zálohu. Děkuji moc za osvětlení.