Re: Definice partnerský podnik
Dle mého názoru ne
http://europa.eu/legislation_summaries/enterprise/business_environment/n26026_cs.htm
Partnerské podniky: Tento typ představuje situaci podniků, které vytvářejí velká finanční partnerství s dalšími podniky, aniž by některý podnik uplatňoval účinný přímý nebo nepřímý vliv v jiném podniku. Partnerské podniky jsou podniky, které nejsou nezávislé ani propojené. Podnik je partnerem jiného podniku, pokud:
*má podíl 25 až 50 % v tomto jiném podniku;
*tento jiný podnik má podíl 25 až 50 % v žádajícím podniku;
*žádající podnik nesestavuje konsolidovanou účetní závěrku, která zahrnuje tento jiný podnik, a není zahrnut v konsolidované účetní závěrce tohoto jiného podniku ani podniku, který by byl propojen.
PS. Nepletete si jednatele se společníkem?
Jednatel je v podstatě "ředitel" a ne vlastník společnosti
Re: Definice partnerský podnik
Děkuji moc za vysvětlení. Odkaz si pročtu. Právě že Jednatel je vypsaný v Obchodním rejstříku i jako společník. Tak mi šlo o to jestli když v jedné společnosti je společník 50% a ve druhé je společník 100% zda tyto dvě společnosti jsou brány jako partnerský podnik nebo ne :) Jsem v této oblasti úplný začátečník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2015 8:23
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám několik malých společností. Tyto společnosti mají stejného Jednatele. Potřebuji vědět který z těch společností spadá do kategorie Partnerský podnik. Je to každá společnost ve které má tento jednatel podíl 25-50% ?