Re: Přiznání k dani z příjmu FO
Já právě dělala nejdřív přiznání bez uplatnění té ztráty na řádčku 44 a musela bych platit daň cca 5000, když uplatním tu ztrátu, tak mi vyjde vratka asi 105 kč. Tak by bylo lepší ji uplatnit....
Na řádečku 41a mám 35000 kč, takže můžu z těch 70397 uplatnit max 35000.
Děkuji
pokud máte na ř.42 a 45 částku 35 000, tak na 57.ř. sice máte daň 5250, ale ve finále daň je nulová, máte přece odpočet na poplatníka (ř.64). Z toho vycházejte
Můžu ještě prosím, úroky z prodlení? Ty já neplatím... Měla bych platit? Já nikde penízky nedlužím. loni jsem měla ztrátu, daň jsem neplatila, vyšel mi přeplatek, co mi finančáci vraceli.
Letos uvidíme, jak velkou loňskou ztrátu uplatním. Pokud žádnou, vyjde mi daň cca těch 5000, pokud maximální možnou, tak by mi finančáci měli vracet 105 kč. Aspoń mi to tak spočítal formulář.
Jde tam o ztrátu z loňského daňového přiznání, která je na řádečku 61, je to tak, že?
Děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2015 8:57
Dobrý den
moc bych prosila o radu, předem děkuji.
Chci se jen ujistit.... Jsem OSVČ na vedlejší činnost.
V loňském daňovém přiznání díky větším výdajům a větším nákupům jsem měla v řádku 61 daňovou ztrátu 70397 kč.
Chápu dobře, že tuto daňovou ztrátu v letošním roce můžu uplatnit na řádku č. 44? (samozřejmě, pokud letos v řádku 41a mám 35000, tak můžu v tom 44 mít maximálně těch 35000 a ne celých 70397.
Chápu to dobře?
MOc děkuji.
Radka