Re: Výpočet cestovních náhrad-průměrná s
dobrý den, omlouvám se, že nevstupuji do diskuze, ale této větě vůbec nerozumím, pak se u tohoto paragrafu což je jasné Při určení spotřeby pohonné hmoty použije zaměstnavatel údaj o spotřebě pro kombinovaný provoz podle norem Evropské unie. "Není-li tento údaj v technickém průkazu uveden, vypočítá zaměstnavatel spotřebu pohonné hmoty vozidla aritmetickým průměrem z údajů v technickém průkazu uvedených."děkuji
Re: Výpočet cestovních náhrad-průměrná s
V techničáku většinou je napsáno, podle jaké metodiky je spotřeba stanovená. Bývá tam EU nebo ES a nějaké číslo. Dřív se uváděly 3 údaje: město - 90 km - 120 km. Ale to už se dávno nepoužívá. Teď je 1. město - 2. mimo město a 3. je kombinovaný provoz. Myslím, že u aut, vyrobených po roce 2000 to nemusíte vůbec řešit, tam je určitě kombinovaný provoz podle EU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2015 9:26
Dobrý den, zajímá mě, jak správně vypočítat cestovní náhrady.
Dřív jsem sečetla tři uvedené spotřeby paliva dle TP a udělala průměrnou spotřebu.
Nyní jsem slyšela, že by se měla brát jako průměrná ta poslední uvedená spotřeba z TP.
Hledala jsem na netu, ale nenašla jsem.
Říkala mi to jen známá, co to slyšela na školení.
Máte s tím zkušenosti?