Nárok na podporu na ÚP?

• (neregistrovaný)

1. 3. 2015 8:34

dobrý den, mám na Vás prosbu

v práci jsem skončila dohodou dne 31.5.2014, od 22.4.2014 jsem ale na nemocenské až do teď, na konci března mám naplánovanou operaci, takže budu žádat o prodloužení nemocenské
    zajímalo by mě, kdybych měla nemoceskou např. až do konce června 2015, vznikl by mi nárok na podporu? Nejsem si jistá, zda splním podmínku 12 měsíců nemocenského pojištění za poslední 2 roky

moc děkuji všem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 3. 2015 10:20

henia (neregistrovaný)

Re: Nárok na podporu na ÚP?
      pokud jste na nemocenské, na podporu nemáte nárok, ale hned po jejím ukončení si můžete jít na pracák - zaregistrovat se. Podmínku splňujete tím, že jste na placené nemocenské.

• 1. 3. 2015 18:48

xJ (neregistrovaný)

doba pobírání nemocenských dávek nepatří do náhradních dob, tak že pokud nebude splněna podmínka alespoň 12 měsíců v posledních dvou letech zaměstnání ze kterého je odváděno SP, nebude na dávky nárok

• 1. 3. 2015 19:00

xxxx (neregistrovaný)

dobrý den,omlouvám se, že vstupuji do diskuze, kamarádka rok ukončení VŠ červen 2013, červen-prosinec 2013 byl UP,
      leden-červen 2014 první práce
      druhá práce červenec 2014 do konce srpen pracovala, pak onemocněla (byla ve zkušební době, ale nikdo jí nedal zrušení PP ve zkušební době), takže asi je zaměstnaná do teď (sama to neví, soudí podle toho, že nikdo jí neposlal potvrzení o zaměstnání), neschopenka trvá. Zřejmě jak přijde do práce, dají jí ukončení PP ve zkušební době, bude mít nárok na podporu? Já myslím, že ano, děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).