Re: mzda na pracovišti prosím Páju?
není problém v tom, že mají různou mzdu, ale vidí problém v tom, že to není v nějakém interním dokumentu přesně stanoveno, co má vliv na výši mzdy- vzdělání, praxe, kvalita, výkonnost a pod.takže bych doporučil novelizovat mzd. předpis a tam to stanovit.Jinak může hrpzit problém s tím, že za stejnou práci nepobírají stejnou mzdu,jak praví § 110 ZP.
děkuji
>>prosím o radu, na pracovišti jsou zaměstnanci s
>>funkcí
>>pracovník ve výrobě, všichni mají zaručenou mzdu,
>>nemají stejnou mzdu, mzda je v rozpětí od 14-30 tis.
>>podle
>>jejich praxe, vzdělání apod.
>>Podle šikovnosti se jim postupně zvyšuje, ohlásila se
>>nám kontrola i IP , tak nevím, jak mám toto ošetřit,
>>nemám napsaný popis prací k jednotlivým zaměstnancům,
>>vnitřní mzdový předpis mám jednoduchý, tak asi
>>upravím,
>>nebo je to problém, když má zaměstnanec stejnou
>>funkci
>>s druhým ale rozdílné mzdy? moc děkuji i Vám Pájo
>
>není problém v tom, že mají různou mzdu, ale vidí
>problém v tom, že to není v nějakém interním dokumentu
>přesně stanoveno, co má vliv na výši mzdy- vzdělání,
>praxe, kvalita, výkonnost a pod.takže bych doporučil
>novelizovat mzd. předpis a tam to stanovit.Jinak může
>hrpzit problém s tím, že za stejnou práci nepobírají
>stejnou mzdu,jak praví § 110 ZP.
Re: děkuji
já se ještě opravím, vše, co bude mít jednotlivý zaměstnanec nad rámec zaručené mzdy, kterou by měli mít všichni stejnou, by mělo být stanoveno v interním dokumentu jako benefit zaměstnance nad rámec za délku PP, kvalitu, vzdělání pro vykonávanou práci a pod.potom by to mělo být v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2015 17:31
prosím o radu, na pracovišti jsou zaměstnanci s funkcí pracovník ve výrobě, všichni mají zaručenou mzdu, nemají stejnou mzdu, mzda je v rozpětí od 14-30 tis. podle jejich praxe, vzdělání apod.
Podle šikovnosti se jim postupně zvyšuje, ohlásila se nám kontrola i IP , tak nevím, jak mám toto ošetřit, nemám napsaný popis prací k jednotlivým zaměstnancům, vnitřní mzdový předpis mám jednoduchý, tak asi upravím, nebo je to problém, když má zaměstnanec stejnou funkci s druhým ale rozdílné mzdy? moc děkuji i Vám Pájo