Re: Úroky z úvěru pro bytovou potřebu dí
dobrý den, prosím také o radu. Zaměstnanec si koupil byt, ve kterém ale nežije. Je vlastník, vse splnuje, jen ten byt má zatím volný, vyladuje, opravuje a asi bude v budoucnu pronajímat....Můžu mu tady ted za 2014 uplatnit úroky z úvěru, když zatím nepronajímá ? mám řešit nějakým čestným prohlášením..... Případně az začne pronajímat, tak si může uroky uplatnit vůči příjmům z pronájmu ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2015 14:34
Dobrý den,
prosím o radu ohledně uplatnění úroků z úvěru ze stavebního spoření. Z úvěru byl pořízen byt, který vlastní naše dcera a bydlí v něm. v minulých letech si úroky uplatňoval manžel. Letos jsem je chtěla uplatnit já, stavební spořitelna mi potvrdila, že to není problém a vystavila mi potvrzení o výši úroků. Zaměstnavateli jsem doložila všechny dokumenty (smlouvu o úvěru, výpis z katastru, čestné prohlášení od dcery, že byt používá k bydlení, potvrzení o výši úroků) a přesto mi sdělil, že mi úroky do ročního zúčtování zahrnout nemůže. má na to právo? na finančním úřadu mi potvrdili, že úroky uplatnit mohu.
děkuji.
Katka