Re: OSSZ penále - žádost o prominutí
Žádost o prominutí penále spolu s vyplněným „Prohlášením k žádosti o prominutí penále“
se podává vždy u příslušné OSSZ (PSSZ, MSSZ Brno). O prominutí penále, jehož výše nepřesahuje 200.000 Kč, rozhoduje OSSZ (PSSZ, MSSZ Brno), o prominutí penále, jehož výše přesahuje 200.000 Kč, avšak nepřesahuje 1,000,000 Kč, rozhoduje ČSSZ, o prominutí penále, jehož částka přesahuje 1.000.000 Kč, rozhoduje MPSV. Na prominutí penále není právní nárok, na rozhodování o promíjení penále se nevztahuje správní řád. O žádosti o prominutí penále mohou správy sociálního zabezpečení rozhodovat pouze za předpokladu plné úhrady dluhu na pojistném.
http://www.cssz.cz/cz/pojistne-na-socialni-zabezpeceni/vymahani-a-pravni-zajisteni-pohledavek/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2015 14:50
Dobrý den,
na OSSZ jsem byla dodatečně (zpětně) nahlásit SVČ. Vyměřili mi dlužné pojistné a penále.
Mohu požádat o prominutí penále?
Pokud ano, musím pojistné i penále a poté požádat o prominutí, nebo uhradím jen pojistné a uvidím, jak to s penále dopadne?
(a nemáte prosím nějaký vzor nebo odkaz).
Všem moc děkuji, vůbec si nevím rady a pro mě je každá koruna dobrá.