Re: daň. přiznání
Odpočty na děti uplatil ve výsi 2876, ten zbytek uplatním teď, ale nerozumím tomu, proč mu ve skutečnosti strhávali daň, méně než měli...samozřejmě s bonusy mu nedoplatek nevznikne, ale zaměstnanci přece strhávám daň ve skutečné výši, tak jak má být, a pak nehrozí nedoplatek
Při takové mzdě - připadá na každý měsíc cca 24 000,- a z toho daň
2800,-
už jak se zde ptali - nemá odpočty na děti ??!!!!
protože to není možné mít tak málo sraženo - a pokud mu v práci tak málo srazili, tak by to měla jejich účetní opravit a je otázka pokud to byla chyba účetní kdo ten "omyl" zaplatí .
Protože daňové přiznání si dáváme sami na FU, protože chceme peníze vrátit
Ano má tam uplatněných 2876 Kč jako bonus + ty 4300 sražené zálohy, zbytek je podle mě prostě nedoplatek..ono to vyjde ve výsledku tak nějak nastejno, buď by mu tu daň strhávali postupně, nebo se zúčtuje teď v daň. přiznání,ale ještě že má ty děti, jinak by doplácel...jelikož má povinnost podat daň. přiznání. A kde to naráz vzít, když s tím člověk nepočítá
Už jsem to dala dohromady, bonus byl vyplácený měsíčně celý část slevy na děti jako sleva na dani, část některý měsíc vyšla jako daňový bonus, když měl menší výplatu.
Chápala jsem to totiž tak, že v ř. 13 je úhrn slev na děti a ne jen ten bonus....dělám to poprvé, tak na příště už jsem moudřejší, ale děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2015 15:07
Dostalo se mi do rukou potvrzení o zd. příjmech švagra...mám mu dělat daň. přiznání a jelikož s tím letos bojuji poprvé, prosím o radu.
Základ daně 292425 Kč, zákl. sleva uplatňována od 1-12. Skutečně sražená záloha na daň 4310 Kč. Ať počítám, jak počítám, daň. ze základu je nějakých 43.860 Kč - 24840 - 4310 Kč (již sražených) - vychází mi nedoplatek daně 14.710 Kč. Což mi připadá jako blbost, aby měl zaměstnanec nedoplatek na dani. Přece v průběhu roku se daň srhává dle skutečných příjmů a nemůže mu vzniknout nedoplatek, spíše malý přeplatek vlivem zaoukrohlování. Chápu to správně?