Re: Dovolená po MD
Spočítané je to dobře, v roce 2014 "odpracovala" čerpáním MD víc jak 60 dnů, tak že jí vznikl nárok na celou dovolenou, krácenou o dobu RD před MD, za tuto dobu t.j.za 119 dnů tedy o 1/12. V roce 2015 jí za dobu čerpání dovolené (také se posuzuje jako doba odpracovaná) vznikne další dovolená za odpracované dny.
Neznám Vemu, ale i když vám na začátku roku program nasadí celoroční dovolenou a zaměstnanec během roku odejde, tak také ručně nasadíte skutečný nárok na dovolenou a ne to co má program.
Nevím, jak uvažuje tento program, ale zajímalo by mě, jestli když nastoupí nový zaměstnanec, tak když je tak "chytrý", jestli mu nastaví do odpracování 60 dnů jenom dovolenou za odpracované dny a teprve po odpracování celoroční nárok a nebo jestli dá rovnou celoroční nárok. Protože některé programy sice zadají poměrnou část, podle nástupu, ale když zaměstnanec neodpracuje těch 60 dnů a např. onemocní, tak taky se ručně musí zadat skutečný nárok.
hned pri nastupu mu nastavi narok podle pracovni smlouvy (1.1.-31.12. 40 dni, 1.1.-30.6. 20 dni) pokud dojde k ukonceni driv sam snizi narok, pokud se prodlouzi treba na neurcito sam nastavi narok na celorocni, pokud nekdo onemocni a presahne 100 dni sam vyhodnoti do sloupce kraceni a pokrati, proto bych predpokladala ze kdyz zadam v unoru RD do konce roku ze taky prepocita - tak mozna prepocita az na konci roku....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2015 12:48
Dobrý den,
opět dovolená po mateřské, myslela jsem že v tom mám jasno, ale program se mnou nesouhlasí:-)
Pěkně vás prosím o kontrolu:
RD na první dítě do 16.6.2014 poté
MD na druhé dítě do 29.12.2014
pak nastupuje na dovolenou (2 dny v prosinci 2014 a pokračuje v 2015), vypočítala jsem 36,5 dne za rok 2014 (nárok 40 dní/rok pokráceno o 1/12 za 119 neodprac. dni na RD), nárok za 2015 mi vychází na 1/12 - čerpání 34,5 dne z roku 2014 + 3,5 dne za rok 2015 - tj celkem 38 odpracovaných dní = 1/12 ze 40 dní, jenže program mi píše pro rok 2015 nárok celých 40 dní. Nevím tedy kde dělám chybu. Děkuji vám za kontrolu