Re: Chybně zálohová daň - prohlášení
Ano, dostalo se mi do ruky (chce právě udělat DP). Má potvrzení o zd. příjmech za měsíce 3-5/14. Teď se mi podařilo zjistit, že má doplacenou dovolenou před mateřskou, tudíž má podepsáno na celý rok u nich. Evidentní chybná zálohová daň u nás - měla být srážková. Poradíte prosím, jak opravit a co roční zúčt. pro FU?
Děkuji moc.
vy nic neopravujte, má podepsané prohlášení, odváděla jste správně zálohovou daň. Navíc píšete, že u svého zaměstnavatele měla příjmy ve 3-5/2014, u vás od 10/2014. Nejsou tudíž ani žádné souběžné příjmy daněné zál.daní.
. Od října měla DPP
>>>>>>-
>>>>>>tedy
>>>>>>správně daň srážkouvou v tomto případě. Jak mohu
>>>>>>prosím
>>>>>>opravit a co vyúčtování daně na FU? Podáno. Děkuji
>>>>>>mockrát (to samé chybně za leden). Díky za každou
>>>>>>radu.
>>>>>
>>>>>Když u svého původního zaměstnavatele čerpá
>>>>>rodičovskou dovolenou, tak skutečně tam podepsala
>>>>>prohlášení
>>>>>poplatníka na rok 2014?
>>>>
>>>>Ano, dostalo se mi do ruky (chce právě udělat DP). Má
>>>>potvrzení o zd. příjmech za měsíce 3-5/14. Teď se mi
>>>>podařilo zjistit, že má doplacenou dovolenou před
>>>>mateřskou, tudíž má podepsáno na celý rok u nich.
>>>>Evidentní
>>>>chybná zálohová daň u nás - měla být srážková.
>>>>Poradíte prosím, jak opravit a co roční zúčt. pro FU?
>>>>Děkuji moc.
>>>vy nic neopravujte, má podepsané prohlášení, odváděla
>>>jste správně zálohovou daň. Navíc píšete, že u svého
>>>zaměstnavatele měla příjmy ve 3-5/2014, u vás od
>>>10/2014. Nejsou tudíž ani žádné souběžné příjmy
>>>daněné
>>>zál.daní.
>>I když vím, že je to špatně?
>> Navíc v tom jejím zaměstnání má podepsáno i na rok
>>2015, ač tam nebude mít příjmy - je na rodičáku
>>(mluvila
>>jsem s účetní, že to tak pro matky maji....). Tak
>>jsem
>>nějak vedle... díky
>
>Vlastně budu jí dělat DP a tam ty dvě potvrzení jsou
>vidět - chybně. Podepisuje se vždy na rok, ne? Jestli
>chápu dobře,
>(pokud nemá za sebou 2 zaměstnaveatele, samozřejmě).
>Tak co s tím? Nějak to musím opravit, ale netuším...
Vy nic neopravujte, jak píše paní Renata. U vás prohlášení podepsala a je to její odpovědnost, kde podepíše. DP si bude podávat ona a ne zaměstnavatel. Ona bude případně vysvětlovat FÚ, proč podepsala zároveň u dvou zaměstnavatelů. Zaměstnavatel přece není detektiv, aby zjišťoval, jestli to, co mu zaměstnanec napíše do prohlášení je skutečně pravda. U vás podepsala, podle toho jste zdanila, tak že to máte dobře.
prohlášení vůbec nemusíte podepisovat na rok, klidně můžete prohlášení podepsat každý měsíc u někoho jiného. Ani na FÚ neuvidí žádný problém - budou mít příjmy z 3-5/2014, kdy bylo podepsané prohl. u jednoho a příjmy z 10-12/2014, kdy bylo u druhého. Neřešte to, pomozte jí vyplnit přiznání podle potvrzení, co máte. Pro rok 2015 ať u svého zaměstnavatele podpis prohl. zruší, žádné "matky to tak mají " neexistuje, k tomu je nikdo nutit nemůže, dokonce je to nesmysl. Pokud není příjem, není potřeba podepisovat prohlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2015 17:28
Prosím Vás o radu - dělám roční zúčt. (+DP) zaměsnankyně a podle potvrzení jsem zjistila, že měla podepsáno jinde, ale i u nás od 10/14 na DPP - daň zálohová (resp. nulová). Je na rodičáku, tím vzniklo to nedorozumění, že podepsala u nás. Od října měla DPP - tedy správně daň srážkouvou v tomto případě. Jak mohu prosím opravit a co vyúčtování daně na FU? Podáno. Děkuji mockrát (to samé chybně za leden). Díky za každou radu.