Par. 6, odst. 9 ZMĚNA???

• (neregistrovaný)

4. 3. 2015 8:45

Dobrý den, já si až teď všimla, tam je změna od r. 2015, že se může dávat na rekreaci jen 10 tis? místo 20ti?
    no, tak to mám asi průšvih....
    no, tak to asi mám průšvih????
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2015 8:54

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: par. 6, odst. 9 / jen špatné stránky
      Chtělo by to studovat zákona ze stránek, kde zákony aktualizují.

............
      http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586
      ............
      Staré znění

d) nepeněžní plnění poskytovaná zaměstnavatelem zaměstnancům z fondu kulturních a sociálních potřeb,6a) ze sociálního fondu, ze zisku (příjmu) po jeho zdanění anebo na vrub výdajů (nákladů), které nejsou výdaji (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, ve formě možnosti používat rekreační, zdravotnická a vzdělávací zařízení, zařízení péče o děti předškolního věku, závodní knihovny, tělovýchovná a sportovní zařízení nebo ve formě příspěvku na kulturní pořady a sportovní akce; jde-li však o poskytnutí rekreace včetně zájezdů, je u zaměstnance z hodnoty nepeněžního plnění od daně osvobozena v úhrnu nejvýše částka 20 000 Kč za kalendářní rok. Jako plnění zaměstnavatele zaměstnanci se posuzuje i plnění poskytnuté pro rodinné příslušníky zaměstnance,
      ............

Nové znění

d) nepeněžní plnění poskytovaná zaměstnavatelem zaměstnanci nebo jeho rodinnému příslušníkovi z fondu kulturních a sociálních potřeb, ze sociálního fondu, ze zisku (příjmu) po jeho zdanění anebo na vrub výdajů (nákladů), které nejsou výdaji (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, ve formě

1. použití zdravotnických, vzdělávacích nebo rekreačních zařízení; při poskytnutí rekreace a zájezdu je u zaměstnance z hodnoty nepeněžního plnění od daně osvobozena v úhrnu nejvýše částka 20000 Kč za zdaňovací období,

2. použití zařízení péče o děti předškolního věku včetně mateřské školy podle školského zákona, knihovny zaměstnavatele, tělovýchovných a sportovních zařízení,

3. příspěvku na kulturní nebo sportovní akce,
      ............

• 4. 3. 2015 9:09

blanka1 (neregistrovaný)

děkuji moc, stará zmatkařka jsem, jak jsem napsala dotaz, tak mě napadlo vlézt na jiné stránky.. a našla jsem to..
      ale díky moc... ano studovat platné zákony... ale tedy řeknu,ž e me polilo....:)))
      děkuji moc ještě jednou

• 4. 3. 2015 9:18

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Není zač, přeji hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).