Re: Sleva na manželku
Záleží na postoji správkyně daně. Některé chtějí (dle mého názoru nad rámec ZDP) i potvrzení zaměstnavatele (že nebyly vyplaceny příjmy, či v jaké výši). Zaměstnavatel Vám stejně rodičovský příspěvek nevyplácí, tak co by do takového potvrzení asi k rodičovskému příspěvku uvedl.
Prosím vás, ale když je někdo na rodičáku, ještě neznamená, že byl před jeho pobíráním zaměstnán. Když bude paní před nástupem na rodičák nezaměstnaná, tak kdo by jí takové potvrzení asi vydal?
Stačí čestné prohlášení.
I kdyby na rodičáku nebyla, "flákala" se doma, nebyla třeba ani evidovaná jako uchazečka na zaměstnání, náleží manželovi sleva na manželku bez příjmů. V takovém případě jí dá potvrzení kdo? Manžel?
Čestné prohlášení je k uplatnění nároku na slevu na manželku dostačující.
Tazatel přímo uvádí "Já jsem na rodičovské dovolené a pobírám pouze rodičovský příspěvek" - předpokládám, že pokud je na rodičovské dovolené, tak má zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2015 10:32
Dobrý den, prosím o radu.
Manžel v DP si na mě chce uplatnit slevu, já jsem na rodičovské dovolené a pobírám pouze rodičovský příspěvek, stačí když mu napíši čestné prohlášení že moje příjmy nepřesáhly 68.000 Kč, nebo mě to musí vyplnit zaměstnavatel.děkuji