Re: faktura v EURECH
Dobrý den. Fakturu máte (v režimu PDP) správně. Já vyhotovuji faktury v KČ, i když chtěl odběratel původně také v Eurech. Právě proto, že nedisponujeme s devizovým účtem, nechtěla jsem si komplikovat život. Odběratel zaplatí klasicky podle aktuálního kurzu a vám se připíšou peníze na účtu v korunách. Zaúčtujete si pak váš kurzový rozdíl.
U mě to byli Poláci a myslím, že si museli vyřídit "něco" v jejich bance, aby mohli dávat příkaz k platbě do naší české banky. Proto je to pro ně asi složitější.
Vystavila bych fakturu v KČ a oni ať si s tím ve své bance poradí :-)
Píšu jako veliký laik, tak prosím i moji odpověď tak berte, ale mám takovou zkušenost a funguje nám to naprosto v pohodě.
M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2015 13:39
Dobrý den, jsem osvč, plátce DPH, prodal jsem stavební materiál do Německa, vyhledal jsem si tedy, že jde o převedenou daňovou povinnosti - mám to správně?
vystavil jsem fakturu v domácí měně, ale v němčině?
odběratel chce po mě vystavit fakturu v eurech, že to bude pro něho jednodušší? nechápu v čem? a můžu vystavit fakturu v eurech, když nemám devizový účet, nejprve jsme byli domluveni, že zaplatí v Kč a teď chce v eurech - mohu to tedy udělat?
a jak mám vystavit v eurech - můj účetní program mě to nepovolí a navíc jaký kurz mám počítat děkuji moc za pomoc