Re: prodej části obchodního podílu
Taky mě zajímá tato problematika, mám podobný případ, ale nejsem na to odborník. Nicméně nikdo k prodeji obch.podílu neodpovídá. Já souhlasím s Vaším postupem budu to dělat taky tak. Já nemám k tomu žádné výdaje, tak zdaním jenom příjem z prodeje. Ale do výdajů se dává nabývací (pořizovací) cena podílu, takže pokud při nabytí uhradil částku 102tis. tak bych to tam dala. Pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2015 14:21
Dobrý den, moc prosím o kontrolu.
Fyzická osoba-nepodnikatel byla 100% vlastníkem s.r.o. založené v roce 2012, základní kapitál 200.000,- Kč. V roce 2014 prodala fyzická osoba 51 % svého obchodního podílu za 2.000.000,- Kč. Do přiznání k dani z příjmů uvede jako příjem dle § 10 částku 2.000.000,- Kč a do výdajů nabývací cenu 51 % obchodního podílu, resp. 51 % splaceného peněžitého vkladu, tj. částku 102.000,- Kč, takže dílčí základ daně podle § 10 bude ve výši 1.898.000,- Kč?
Předem děkuji za Váš čas.