Re: prodej dreva
Dřevo byla jednorazova akce, už nikdy nebude.Pozemek i les je můj. Já jsem zaměstnanec a ani nepodnikám.
Re: prodej dreva
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-prijmu/dotazy-a-odpovedi/aktualne-k-dani-z-prijmu-fyzickych-osob-za-zdanovaci-obdobi-2013-2688
Prodej vytěženého dřeva z vlastního lesního pozemku, kdy vlastník tohoto pozemku není zemědělským podnikatelem. V roce 2013 poplatník vykácel stromy z porostu na pozemku, na kterém měl povinnost hospodařit podle lesního zákona a toto vytěžené dřevo prodal. Podléhá příjem z prodeje dřeva zdanění daní z příjmů a lze k tomuto příjmu uplatnit výdaj stanovený procentem z příjmů?
Příjem z prodeje dřeva bude pro účely daně z příjmů považován za příjem ze zemědělské výroby podle § 10 odst. 1 písm. a), ke kterému lze uplatnit výdaj v paušální výši (procentem z příjmů) podle § 7 odst. 7 písm. a) zákona o daních z příjmů, tj. 80% z příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2015 19:08
Dobrý večer, delam si roční zúčtování jelikož jsem v roce 2014 prodal dřevo za Kč 70606. Mohu ho uplatnit 80% v příloze číslo 2? Tim by mi vyšel rozdíl Kč 14121. Je to tak? Nejsem si jist jestli to mám spravneJe to mimiradne jinak mi dělají zúčtování v práci. Je to má premiéra. Díky za pomoc.