Re: rz - podklady
Nemůžete mu zpracovat RZD
ZDP § 38ch
(3) Plátce daně provede roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění jen na základě dokladů za uplynulé zdaňovací období od všech předchozích plátců daně o zúčtované nebo vyplacené mzdě, sražených zálohách na daň z těchto příjmů, poskytnuté měsíční slevě na dani podle § 35ba a 35c a vyplacených měsíčních daňových bonusech. Plátce daně roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění n e p r o v e d e, pokud poplatník tyto doklady nepředloží plátci daně do 15. února po uplynutí zdaňovacího období.
Vyplatí se mu zpracovat a podat DP? Bude mít přeplatek na zálohách?
Ano,
v01 a02 byl na UP a má dvě děti na které si v těchto měsících neuplatnil bonus. Myslela jsem si to, jenom jsem potřebovala ujistit.
Ráda bych mu vyšla vstříc, je to opravdu slušný člověk, proto jsem čekala na schválení od zkušenějších, abych ho nepoškodila.
Děkuji Vám
V tom případě doplňující otázka - měl za rok příjem vyšší jak 51.000,-Kč?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 8:28
Prosím o radu
Dobrý den, náš zaměstnanec (od 09/2014) si zažádal v lednu o roční zúčtování.
V měsících 03-08.2014 měl jiného zaměstnavatele. Minulý zaměstnavatel mu odmítal vydat potvrzení o zdaniteln. příjmech.
Prostřednictvím e-mailu mnohokrát žádal o vydání potvrzení, ale bez úspěchu.
Až když se nám povedlo kontaktovat externí účetní firmu tohoto zaměstnavatele, paní účetní nám vyšla vstříc a potvrzení bez vědomí majitele firmy vydala.
Jenomže je na něm datum 24.02.2015.
Mohu udělat rzd, nebo si musí podat sám DP, protože nedodal podklady do 16.02.2015?
Moc děkuji předem za Vaše rady.