Re: prosím mzdové:předání exekuce na ČSS
Paní Jasná, děkuji. To jsem všechno napsala. Nezabav.č. jsme uplatnili celou... Ale pak se ještě posuzuje, zda zbytek ČM po odečtení nezab.částky je do částky hranice nezabavitelného zbytku (dělí se na třetiny) nebo nad ní (srazí se celé). A tomu nerozumím vzhledem k sociálce. Už z toho blbnu :-(.
Asi si to komplikujete. Napište, že nezabavitelní částka částka ve výši .....Kč byla celá použita.
Vy jste využila v daném měsíci celou nezabavitelnou částku, takže oni z nemocenské na exekuci srazí 1/3 nebo 2/3 bez uplatnění nezabavitelné částky, podle toho, zda jde o přednostní nebo nepřednostní pohledávku. Po ukončení nemoci vám napíši, kolik na exekuci srazili.
Vy jste využila v daném měsíci celou nezabavitelnou
>částku, takže oni z nemocenské na exekuci srazí 1/3 nebo
>2/3 bez uplatnění nezabavitelné částky, podle toho,
>zda jde o přednostní nebo nepřednostní pohledávku. Po
>ukončení nemoci vám napíši, kolik na exekuci srazili.
Paní Jasná moc děkuji za odpovědi a za trpělivost se mnou. Takže oni vždycky srážejí jednu nebo dvě třetiny a žádnou hranici nezabavitelného zbytku, nad kterou se sráží vše, vůbec neřeší?
Oni budou srážku počítat stejně jako Vy, akorát neodečtou žádné nezabavitelné minimum. Tzn. Pokud je nemocenské nižší než ta hranice, podělí ji 3 a srazí 1 nebo 2 třetiny. Pokud je vyšší než hranice, pak částku nad hranici zabaví celou+ 1 nebo 2 třetiny ze zbytku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 8:34
Dobrý den, prosím o radu: mám poprvé exekuci a současně nemoc zaměstnance a už jsem z toho jelen :-).
Zaměstnanec v únoru pracoval a pak měl nemoc delší než 14 dní. Předávám žádost o nemocenské na sociálku.
Sepsala jsem průvodní dopis pro předání všech dokladů a se všemi povinnými údaji (vč. toho, že jsme uplatnili plnou částku nezabavitelné částky).
Ale co hranice plně zabavitelného zbytku - tu jsme nevyčerpali celou. Tato informace se jim má taky předat? To jsem se nikde nedočetla a jsem z toho zmatená.
Moc děkuji za pomoc.