Re: RZ uplatnění dítěte za1měsíc dodateč
Mockrát děkuji za odpověď. Takže se to v RZ nedá "spláchnout". A prosím Vás, pokud by tedy s datem 15/2 zpětně podepsal, tzn., že do Prohl. za rok 2014 na 2.straně do tab."změny..." napíše do "druh změny" žádám daňové zvýhodnění na syna za měsíc červenec 2014, změna nastala a datum podpisu 15/2/2015.
A já bych ručně přepočítala mzdy - tzn., že bych od jeho zálohy na daň odečetla Kč 1117,--, o to by byl přeplatek na zál.dani a jemu bych to vyplatila v únoru z pokladny?
Prosím o trpělivost, ještě jsem se s tím nikdy nesetkala. Jedná se o majitele firmy, tak mu musím vyjít vstříc. ˇ
Jeho manželka uplatňovala do června, on si dopsal dítě do Prohlášení v červenci, tak je správně, že se mu daň.zvýh.na dítě ve mzdách uplatnilo nejdříve za srpen?
Mockrát děkuji za informace a Váš čas
Pokud antidatujete podpis v prohlášení a nemáte ještě hotové RZD, pak tento chybějící měsíc dopočítáte v RZD.
Prosím ještě o odpověď na toto: Zaměstnanec přinesl 13.2.2015 potvrzení, že manželka neuplatňuje děti od ledna, mzdy za leden už jsme měli hotové. Mám dát od února a za leden nechat zpětně podepsat? Nebo může mít podpis rovnou na zvýhodnění na celý rok a jen dorovnám v RZ?
Děkuji i Vám paní Jasná. Takže mohu to provést v roč.zúčtování.
Ale jak si mám nechat doložit, že zam-nec chce uplatnit daň.zvýh. ještě za ten červenec 2014?
Já jsem právě měla Prohl.podepsané a když jsem mu chtěla zpracovat RZ, tak jsem na to přišla, protože mám čestné prohl.od manželky (pro přesnost je to družka), kde uvádí, že ona od července 2014 neuplatňuje (to doložil jako doklad, když si začal uplatňovat dítě) a on má zohledněné ve mzdách daň.zvýh.na dítě až od srpna. Je to tedy správně, že pokud on si dopsal dítě do Prohlášení v červenci, tak že jsme mu daň.zvýh.na dítě ve mzdách uplatnili až od srpna?
Uf... doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 9:03
Dobrý den, prosím jak doložit. Náš zaměstnanec si zažádal v lednu o roční zúčtování.
Až nyní jsem zjistila, že jeho manželka uplatňovala dítě jen v měsících 1-6/2014 (pak byla na ÚP) a on si uplatňovat dítě od měsíce 8-12/2014 (tj.5měsíců).
Celkem bylo v průběhu roku uplatněno 11x.
Nyní se ptám, zda lze u zam-ce v roč,.zúčt.uplatnit dítě za 6 měsíců? Aby nepřišla rodina o slevu na dítě za 1 měsíc.
A jak to má doložit nebo zapsat do Prohlášení?
V ročním zúčtování by pak dostal vyplaceno 1117Kč. Příjmy splňuje.
Děkuji za vaše rady a váš čas