Re: důchod
No nějakou stokorunu to udělat může, ale žádný podstatný rozdíl to nebude. Více na výši důchodu má vliv doba pojištění. Ale jinak je spousta kalkulaček výpočtu důchodu , takže některou zkuste a uděláte si variantu ze skutečných příjmů (má-li vyžádán informativní list, tam jsou příjmy i vyloučené doby od roku 1986, od té doby se příjmy počítají) a potom variantu s výdělkem, který by měla dohromady s příjmem u vás. Nárok na důchod má v 61 letech + 8 měsících.
Re: důchod
Tady je kalkulačka:
http://www.mpsv.cz/cs/2435
Zkuste zadat několik variant a porovnejte rozdíl.
Bylo by dobré, aby si napsala na ČSSZ o informativní osobní list důchodového pojištění, protože je potřeba spočítat odpracovanou dobu a vyměřovací základ od roku 1986.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 9:21
Dobrý den, prosím o radu. Dá se vypočítat kolik by měl někdo důchod? o co mi je:
moje máma ročník 1959 2 děti má mzdu čistou kolem 13 tisíc. Když bych ji já zaměstnala ještě navíc a dala ji např 10500 Kč hrubého měsíčně , odváděla bych za ní SP i ZP i daň. Tento přivýdělek by vstoupil do jejího základu na výpočet důchodu? pomohlo by to k výši důchodu pokud bych ji takto měla zaměstnanou až do nástupu do důchodu? děkuji za radu. Bojím se, že bude mít moc malý důchod ze své mzdy.