Re: dańové zvýhodnění na dítě zpětně
1) zřejmě se nejedná o 9/2015, ale 9/2014.
2)pokud vám v září donesla potvrzení manžela, pak daňové zvýhodnění jste mohla uplatnit nejdříve ve výplatě za říjen.
3)pokud vám v prohlášení do změn do 16.2.2015 zapsala, že chce dítě uplatit i za předcházející měsíce, pak uplatníte děti v ZRZ i za předcházející měsíce.
Re: dańové zvýhodnění na dítě zpětně
díky, samozřejmě to je všechno rok 2014.. prohlášení mi donesla s datem podpisu 1.9.2014, kde uvádí ze za 1-12/2014 neuplatnuje a nebude uplatňovat danové zvýhodnění... takže jsem jí to měla uplatnit až od října a zbylé měsíce jí uplatnit v rámci RZD nyní, jak si požádala, jak výše uvádíte...
díky za vysvětlení :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 13:25
Dobrý den, prosím vás o radu - zaměstnankyně mi v 9/2015 donesla čestné prohlášení od manžela (osvč), že on neupltNuje po celý rok 2014 danové zvýhodnění na dítě..já jí toto zvýhodnění uplatnila od září do konce roku 2014. Požádala mne o RZD, a já bych se chtěla zeptat, jestli jí mohu zpětně uplatnit to zvýhodnění na dítě od 1/2014 - 8/2014 nebo je povinna si podat danové přiznání sama...¨
děkuji vám.