Re: Fakturace 2014, náklady 2015
Časová souvislost - dodavatelské faktury na auto 2014, fakturace 2014, náklady na montáž - mzdy a drobný materiál 2015...je to tedy špatně? I když přeúčtuji nákladově do 2014? Díky za trpělivost
>>>>>>Dobrý den, v listupadu a prosinci 2014 jsme
>>>>>>vyfakturovali docela dost zakázek - montáže zařízení
>>>>>>na auta.
>>>>>>Fakturace proběhla z důvodu dotací z EU, faktury
>>>>>>musely
>>>>>>být odevzdané do konce roku. Něco se stihlo, něco
>>>>>>ne...je správně, když v lednu a únoru veškeré náklady
>>>>>>na
>>>>>>tyto zakázky účtuji na 383 /na 501 a 521 účtuji
>>>>>>interním dokladem do roku 2014/...tak aby byl výnos
>>>>>>spojený s
>>>>>>nákladem. děkuji za rady a názory...
>>>>>
>>>>>jednalo se o zařízení na nákladní auta...sběr odpadu
>>>>
>>>>Musí se dodržet časová souvislost, fakturováno,
>>>>odvedená služba v 2014, náklad v 2014.
>>>
>>>
>>>Časová souvislost - dodavatelské faktury na auto
>>>2014,
>>>fakturace 2014, náklady na montáž - mzdy a drobný
>>>materiál 2015...je to tedy špatně? I když přeúčtuji
>>>nákladově do 2014? Díky za trpělivost
>>Nemůžete takto účtovat!!
>>Pokud fakturujete hotovou věc - a doklady odpovídají,
>>že vše v roce 2014 je OK, tak v žádném případě
>>nemůžete přesouvat náklady roku 2015 přes časové
>>rozlišení.
>
>
>A jak to mám udělat? Opravdu si nevím rady, děkuji
Tedy faktury za službu, která je odvedena v 2015 je v roce 2014. Náklady 2015. Místo faktur vystavit-opravit na zálohové faktury ? Nebo, aby byly výnosy v roce , kde májí být- Výnosy příštích období ?což účetně asi nebude dobře, nicméně dáte do výnosů, kam patří.Top sámé náklady roku 2014 vztahující se ke službě , která odvedena v roce 2015-nedokončená výroba... Netuším. Chtělo by to se poradit s daňovým poradcem.
Většina nákladů minimálně 90 % byla v roce 2014, jen asi těch 10 % v 2015, zálohovky možné nebyly, bylo to řešeno přes dotace a musel být konečný daňový doklad.
Nebyla to služba, ale prodávali jsme nákladní auta se speciální výbavou. Je mi z toho nanic...děkuji vám
Náklady nakonec budete mít přeúčtované do 2014, přes 383, což je docela elegantní řešení. Ještě mě napadá , třeba přes účet 389? Hlavně , že k výnosu budete mít náklady, nedělejte si z toho takovou hlavu. Je to sice fráze, ale platí to, když nejde o život...
Prosím Vás - znovu opakuji nelze účtovat tyto náklady do roku 2014
Dotace - zřejmě žádný papír o tom, že by nebylo hotovo (právě naopak), vše je zaplaceno a argumenty, že jsem přece nemohl prokazatelně namontovat něco co jsem neměl bohužel ani u soudu neprojdou, když na druhé straně budou svědci, kteří podle toho co si pamatují převzali vše tak jak má být.Dotační "nepřesnosti" jsou trestány poněkud přísněji, než špatný základ daně = účetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 13:36
Dobrý den, v listupadu a prosinci 2014 jsme vyfakturovali docela dost zakázek - montáže zařízení na auta. Fakturace proběhla z důvodu dotací z EU, faktury musely být odevzdané do konce roku. Něco se stihlo, něco ne...je správně, když v lednu a únoru veškeré náklady na tyto zakázky účtuji na 383 /na 501 a 521 účtuji interním dokladem do roku 2014/...tak aby byl výnos spojený s nákladem. děkuji za rady a názory...