Vydaje %, dvakrát přijatá platba

• (neregistrovaný)

6. 3. 2015 13:37

Uplatňuji výdaje procentem z příjmů, pokud jsem obdržel v roce 2014 dvě platby na jednu fakturu a jednu platbu vracím v roce 2015, musím v roce 2014 zahrnout obě platby do příjmů a zdanit ?

( Jelikož v roce 2014 příjmu, musím už zdanit v 2014, v roce 2015 vracím, vracení je v obsaženo v % vydajů ((pokud bych uplatňoval skutečné, je to výdaj skutečný)))-toť výklad

Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2015 13:43

.. (neregistrovaný)

Re: vydaje %, dvakrát přijatá platba
      To se mi víc líbí ZDP § 5
      (6) O příjem zahrnutý do základu daně (dílčího základu daně) v předchozích zdaňovacích obdobích, který byl vrácen, se sníží příjmy (výnosy) a nebo se zvýší výdaje (náklady) ve zdaňovacím období, ve kterém k jeho vrácení došlo, za předpokladu, že pro jeho vrácení existuje právní důvod a vrácení příjmů není zachyceno v účetnictví nebo v daňové evidenci poplatníka při zjištění základu daně (dílčího základu daně) podle § 7 a 9. ...

• 6. 3. 2015 14:38

anonymm (neregistrovaný)

V takovém případě dávám do deníku jiný příjem, při vrácení jiný výdaj. Ale musím to mít doloženo, např. dopis, mail apod.

• 6. 3. 2015 14:50

.. (neregistrovaný)

Vystavím fakturu na 10
      Zaplatí mi fakturu 10, mám příjem
      Zaplatí mi omylem podruhé 10, mám příjem
      Vrátím 10, snížím příjem (zaeviduje příjem minusem)
      Kde je rozdíl?
      Jak doloženo - dostala jsem něco, co mi nepatří. Vracím. Kvůli tomu mě nemusí můj klient písemně uhánět.

• 6. 3. 2015 18:12

anonymm (neregistrovaný)

Myslela jsem tím např. mail, nebo poznámku o telefon.hovoru apod., abych si za rok a dýl vzpomněla, proč jsem to tak udělala. Je to spíš pro mě, případně kdyby to někdo po mě převzal, aby byl v obraze.

• 6. 3. 2015 18:25

.. (neregistrovaný)

Už vím, jak to myslíte. Sama k podobným položkám do účta či DE uvádím všechny možné informace. Do bankovního výpisu, do poznámek v SW. Máte pravdu, za půl roku by člověk nevěděl, co a jak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).