Re: vydaje %, dvakrát přijatá platba
To se mi víc líbí ZDP § 5
(6) O příjem zahrnutý do základu daně (dílčího základu daně) v předchozích zdaňovacích obdobích, který byl vrácen, se sníží příjmy (výnosy) a nebo se zvýší výdaje (náklady) ve zdaňovacím období, ve kterém k jeho vrácení došlo, za předpokladu, že pro jeho vrácení existuje právní důvod a vrácení příjmů není zachyceno v účetnictví nebo v daňové evidenci poplatníka při zjištění základu daně (dílčího základu daně) podle § 7 a 9. ...
Re: vydaje %, dvakrát přijatá platba
Vystavím fakturu na 10
Zaplatí mi fakturu 10, mám příjem
Zaplatí mi omylem podruhé 10, mám příjem
Vrátím 10, snížím příjem (zaeviduje příjem minusem)
Kde je rozdíl?
Jak doloženo - dostala jsem něco, co mi nepatří. Vracím. Kvůli tomu mě nemusí můj klient písemně uhánět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 13:37
Uplatňuji výdaje procentem z příjmů, pokud jsem obdržel v roce 2014 dvě platby na jednu fakturu a jednu platbu vracím v roce 2015, musím v roce 2014 zahrnout obě platby do příjmů a zdanit ?
( Jelikož v roce 2014 příjmu, musím už zdanit v 2014, v roce 2015 vracím, vracení je v obsaženo v % vydajů ((pokud bych uplatňoval skutečné, je to výdaj skutečný)))-toť výklad
Děkuji za názory.