Re: Odpisová skupina-prosím někdo další?
Jestli to nebude v tom, že pro daňové zatřídění se majetek uvedený v klasifikaci produkce CZ-CPA označený kódem skupiny 27.11, 27.12 a dále v subkategorii CZ-CPA 26.11.22 využívaný k výrobě elektřiny ze zařízení pro výrobu elektřiny ze slunečního záření do žádné odpisové skupiny 1 či 2 či 3 nezařazuje. I účetní SW mají pro FVE extra řádek.
Pracuji v SW Pohoda, tak jsem asi slepá. Všude se píše něco jiného. Na jiných www zase, že je třeba dodržet 240 měsíců a odpis. sk podle toho, zda je to na střeše či na ploše či zda je to posuzováno jako stavba a celek. Takže odpis. sk. 4?
V SW Pohoda solárníky účtuji i eviduji a věřte mi, řádek tam na to v Odpisové skupině je. Psala jste o solárních panelech, ne o konstrukci pro solární panely. U konstrukce, vyhodnocené jako technické zhodnocení nemovitosti, by to bylo jiné. Ale jak jste psala, ozve se určitě ještě někdo další, kdo má s FVE zkušenosti.
Moc Vám děkuji. Ano, psala jsem o solár. panelech - takto to má uvedeno v majetku (pozn. převzala jsem bordel účto po kolegyni), proto to takto řeším. Řádek jsem našla, v pondělí běžím na oční.:) V rozčilení už mi to mozek asi nepobral. Děkuji ještě jednou za názor a radu. M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2015 14:33
Dobrý den, prosím o pomoc, poprvé jsem se setkala s FVE. Klient má na střeše cca 100 ks použitých solárních panelů (jmenovitý výkon 190Wp, celkový výkon 21280Wp).
Nevím, zda zařadit do 3. či 4. odpisové skupiny, již projíždím web asi hodinu.:( Mohu poprosit o názor či radu či odkaz někam? Předem děkuji, M.