Re: jak na přefakturaci -spěchá děkuji
Bez DPH na výstupu byste mohl přefakturovat jen kdyby byly splněny všechny následující podmínky:
" Do základu daně se nezahrnuje částka, kterou plátce obdržel od jiné osoby na úhradu částky vynaložené jménem a na účet této jiné osoby. Podmínkou je, že přijatá částka nepřevýší uhrazené částky za jinou osobu a plátce si u plnění uhrazeného za jinou osobu neuplatní nárok na odpočet daně."
Dle mě nesplňujete hlavně podmínku, že jste nevynaložil částku jménem jiné osoby, to je ten neplátce, na kterého to chcete přefakturovat. Ale nevím, jak přesně máte uzavřenou smlouvu s tel. operátorem. Pokud na sebe, tak to bez DPH jako plátce DPH přefakturovat nemůžete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2015 21:36
Dobrý večer chtěl jsem se znovu (nedostal jsem odpověď)zeptat pokud jsem plátce a potřeboval bych nějaké faktury přefakturovat neplátci. Doklady nemám zahrnuté v DPH a mám je jako nezdanitelné výdaje. Mohu je přefakturovat bez DPH?