Re: výpověď po mateřské dovolené
>>Dobrý den, synovi budou 15. 3. 2015 3 roky. Chtěla
>>jsem se vrátit do práce, ale místo toho mi
>>zaměstnavatel
>>oznámil, že pro mne místo nemá a nabídl mi dohodu s 3
>>měs. odstupným. Dozvěděla jsem se, že když budu
>>aljspoň jeden den zaměstnaná a zaměstnavatel za mne
>>odvede
>>důchod poj. že mi po přihlášení na prac. úřadu budou
>>počítat dávky z přechozího zaměstn. poměru (z platu)
>>a
>>né z mateřské( což by bylo 3777,- Kč ) Stačí tedy být
>>pouze jeden den zaměstnanec ? Tzn. ukončit prac poměr
>>k 17.3. 2015 a poté nastoupit na úřad práce. A dále
>>bych se chtěla zeptat jak postupovat když mám ještě k
>>tomu 17.3. 2015 nastoupit do nemocnice a na pracák se
>>mám nahlásit do 3 pracovních dnů. Předem děkuji za
>>odpověď Naďa
>Pokud budete nemocná, UP Vás nezaregistruje, ale
>spadáte do ochranné doby po skončení zaměstnání (ta je 7
>dní), nedostala byste sice prvních 14 dní nic,ale od 15.
>dne by Vám vyplácela sociálka nemocenskou. O
>odpracovaném jednom dni nic nevím tedy...
>>Dobrý den, synovi budou 15. 3. 2015 3 roky. Chtěla
>>jsem se vrátit do práce, ale místo toho mi
>>zaměstnavatel
>>oznámil, že pro mne místo nemá a nabídl mi dohodu s 3
>>měs. odstupným. Dozvěděla jsem se, že když budu
>>aljspoň jeden den zaměstnaná a zaměstnavatel za mne
>>odvede
>>důchod poj. že mi po přihlášení na prac. úřadu budou
>>počítat dávky z přechozího zaměstn. poměru (z platu)
>>a
>>né z mateřské( což by bylo 3777,- Kč ) Stačí tedy být
>>pouze jeden den zaměstnanec ? Tzn. ukončit prac poměr
>>k 17.3. 2015 a poté nastoupit na úřad práce. A dále
>>bych se chtěla zeptat jak postupovat když mám ještě k
>>tomu 17.3. 2015 nastoupit do nemocnice a na pracák se
>>mám nahlásit do 3 pracovních dnů. Předem děkuji za
>>odpověď Naďa
>Pokud budete nemocná, UP Vás nezaregistruje, ale
>spadáte do ochranné doby po skončení zaměstnání (ta je 7
>dní), nedostala byste sice prvních 14 dní nic,ale od 15.
>dne by Vám vyplácela sociálka nemocenskou.
A po ukončení neschopenky bych se tedy šla zaregistrovat na pracák ? Hondě na fórech čtu nepřistupovat na dohodu trvat na výpovědi,ale znáte to pak nedostanu ani ty 3 platy, toho se bojím nejvíc. Fak nevím co stím. Hondě se mi to komplikuje ještě i nástupem do nemocnice. Dotázala jsem se paní na pracáku jak postupovat. Poradila mi nastoupit na aljspoň jeden den do práce aby se mi podpora počítala z předchozí mzdy a do tří dnů se evidovat. Jinak by se mi podpora počítala z mateřské (3777,- Kč) Pracák dává výši podpory i na základě výpovědi zaměst. 65 % nebo po přistoupení na dohodu pouze 45 %. Nevím jak v mém komplikované situaci postupovat. Nepřistoupím li na dohodu tak mi zaměstnavatel vyhrožoval, že mě pošle mimo město (jedná se o staveb. firmu) a budu dojíždět... Vím, že je pro mě dohoda nevýhodná a okradu se o 2 měsíce......
>odpracovaném jednom dni nic nevím tedy....
Jestli jste ve firmě zaměstnaná více jak 2 roky, tak proč přistoupit na dohodu s 3 odstupným? Jde o to, že přijdete o 2 měsíce - pokud by Vám totiž zam-tel dal výpověď (to nelze v době, kdy jste na rodičovské), tak Vám běží od prvního dne následujícího měsíce po doručení výpovědi dvouměsíční výpovědní doba + v poslední výplatě obdržíte 3 měsíční odstupné.. tzn. celkem 5 platů, oni nabízejí dohodu a 3 platy.. Zkuste je přitlačit na dohodu a 5-ti měsíční odstupné...
Jé, děkuji za odpověď jste moc hodná ještě se najdou slušní lidé co poradí..... Já jsem zaměstnaná cca 8 let. Bojím se, že pokud nepřistoupím na dohodu nedají mi vůbec nic a pěkně semnou zatočí. Bohužel se mi situace zkomplikovala o to víc, že mám již 3 měsíce domluvenou operaci v nemocnici na kterou mám nastoupit 17.3. a jsem z toho ze všeho hotová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2015 13:43
Dobrý den, synovi budou 15. 3. 2015 3 roky. Chtěla jsem se vrátit do práce, ale místo toho mi zaměstnavatel oznámil, že pro mne místo nemá a nabídl mi dohodu s 3 měs. odstupným. Dozvěděla jsem se, že když budu aljspoň jeden den zaměstnaná a zaměstnavatel za mne odvede důchod poj. že mi po přihlášení na prac. úřadu budou počítat dávky z přechozího zaměstn. poměru (z platu) a né z mateřské( což by bylo 3777,- Kč ) Stačí tedy být pouze jeden den zaměstnanec ? Tzn. ukončit prac poměr k 17.3. 2015 a poté nastoupit na úřad práce. A dále bych se chtěla zeptat jak postupovat když mám ještě k tomu 17.3. 2015 nastoupit do nemocnice a na pracák se mám nahlásit do 3 pracovních dnů. Předem děkuji za odpověď Naďa