Re: Nedokončená zakázka
Nejde o opravu - firma zajišťovala jiné firmě organizaci rekonstrukce stánku (aby navazovali jednotlivé dodávky materiálu, jednotlivé práce atd. - tak, že spíše administrativní práce - žádný materiál). Do konce roku bylo vše hotovo, ale předáno a přebráno až v lednu. Můžu dát na účet 611 celou částku, která byla v lednu účtovaná Rok 2014 121/611 50.000,-
Leden 2015 611/121 50.000,-
1/2015 vyst.fa 311/602 50.000.,-
Děkuji
Nemůže to takto udělat. V 2014 musíte na 611 převést to, co máte v nákladech v souvislosti s touto zakázkou. Tedy vyčíslit - jak jsem uvedla výše - dodavatelské faktury, mzdy, odvody apod.
Nemáte to stanoveno ve směrnici - co patří do nedokončené výroby?
V 2014 Vám tato zakázka neovlivní základ daně. To až po předání - v 2015.
Ještě nikdy jsem o nedokončené výrobě neúčtovala, většinou to co vyrobíme také do konce roku prodáme - nemáme žádnou rozpracovanost. Ale myslím, že mi to základ daně ovlivní - když vyčíslím mzdy, odvody a režii na tuto zakázku, které mám v nákladech a dám na 611, tak se mi zvýší základ pro zdanění.
Nebo ne? Děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2015 6:58
Dobrý den,
řeším poprvé - v říjnu 2014 vystavená zálohová faktura na organizační práce při rekonstrukci stánku Kč 24.200,-. Veškeré práce byly dokončeny a předány 9.1.2015 - v lednu 2015. Účtování - PU.
Můžu v roce 2014 zaúčtovat jako aktivní dohadnou položku nebo se to účtuje jako nedokončená výroba nebo co zaúčtovat do roku 2014?
Předem moc děkuji za odpověd.