Re: Dotace na IM
Potom bych k odpisování zařadila majetek jen v hodnotě těch vedlejších pořizovacích nákladů.
řešila jsem nedávno podobný případ, dotace byla na 6 strojů, přičemž nebylo rozlišeno kolik je na který stroj. Dotace byla ve výši 63.764% a já jsem tímto poměrem vydělila pořizovací cenu jednotlivých strujů, tak, aby mi to v součtu dalo celou výši dotace a zbylou pořizovací cenu + vedlejší výdaje jsem zařadila k odpisování.
Ano, to je logické, teď jen aby to bylo logické kontrole z Fu:)) Mám pocit, že nikdo moc neví jak na to a nejsou přesná pravidla. Třeba kolegyně řešila jakým podílem rozdělit poplatek za zpracování žádosti o dotace - zda rovnoměrně na 2 stroje nebo podílem % podle ceny. Dávala dotaz na fu, daňovou poradkyni i finan. ředitelství a odpovědi se lišily...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2015 10:19
Moc prosím o radu zkušenější: dotace na investiční majetek - 3 stroje (každý má jinou cenu). V žádném dokumentu k dotacím (žádost, rozhodnutí, registrace) není uvedeno rozložení částky kolik Kč na jaký stroj je přiděleno - je uvedena pouze jedna částka celkem na všechny stroje. Dotace je ve výši 100 %, ale do vstupní ceny budu účtovat i nějaké technické zhodnocení, poplatky spojené s dotacemi atd., po odečtení dotace bych měla zůstatek odpisovat. Problém je, na základě čeho a v jaké výši mám odečíst dotace na jednotlivé stroje. (můžu vydělit 3, ale to bych se dostala na některý ze strojů do mínusu). Poradíte? Předem moc díky