Re: časové rozlišení - dohadná položka
Záleží na vnitřní směrnici, můžete a nemusíte časově rozlišovat. Ve směrnici si můžete určit limit, do kterého se časově nerozlišuje a také si můžete stanovit, že platby, které se pravidelně ročně opakují se nebudou časově rozlišovat, protože fakticky se vám do nákladů toho roku stejně dostanou.
Podklady jsme předali běhěm února 2015.
Děkuji moc
K závěrce přímo ne, ale ono je to i za účetnictví za 2014, to bylo děláno průběžně, i byly konzultace, to jsem nenapsala a to je podstatné... poslední účetní doklady byly předány v 2/2015 takže když jde o účto s uzávěrkou, pak rozlišit, a pokud by šlo jen o uzávěrku, pak nerozlišovat? Děkuji moc! :-)
Vím, jak to myslíte. Ale když dostanu zakázku na zpracování účetnictví 1x za rok, vždy v březnu, tak tržbu z ní nezaeviduji do výnosů předchozího roku, ale roku, kdy jsem zakázku dostala, zpracovala a odevzdala.
D - 22
K § 23 odst. 2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2015 10:30
Dobrý den,
prosím o radu - když budu mít v březnu 2015 fakturu za účetní uzávěrku roku 2014, mám si na to dělat nějakou dohadnou položku v roce 2014? Časově to s rokem 2014 souvisí, takže si myslím, že ano, ale teď jsem slyšela názor, že účetní práce se prý časově nerozlišují, tak nevím. Děkuji moc!