Re: Auto na ICO, nepouz., prevod FO komp
Ještě mi sdělte jestli jste dával přiznání k silniční dani nebo jestli jste oznámil, že Vám za rok 2014 nevznikla povinnost k této dani. Pokud jste přiznání nepodával a číslo auta nikde neuváděl, tak si jenom zajděte na registr vozidel a požádejte o změnu v TP, že už auto nebude na IČO.
Re: Auto na ICO, nepouz., prevod FO komp
Jinak auto už jsem loni přeregistroval na sebe, už není na IČO...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2015 11:09
Dobrý den,
loni jsem byl nezaměstnaný a rozhodl jsem se vyřídit si živnostenský list a začít podnikat. Začátkem července jsem vše vyřídil, přihlásil se na úřadech a v červenci za hotové koupil auto na IČO, do podnikání. Přihlásil jsem se k silniční dani, ale tu jsem nakonec neplatil, protože jsem auto vůbec nepoužil, podnikání se naprosto nerozjelo a příjem do listopadu byl pod 15 tisíc.
V listopadu živnost přerušena, auto převedeno na mě.
Musím koupi auta vůbec účetnictvím protáhnout? Do nákladů jsem žádné phm a poplatky za přihlášení nedal, placeno bylo hotově... Silniční daň podána nulová.
Je to trochu komplikované, netuším co s tím a moc prosím o jakoukoliv radu. DĚKUJI!