Auto na ICO, nepouz., prevod FO kompliko

• (neregistrovaný)

9. 3. 2015 11:09

Dobrý den,

loni jsem byl nezaměstnaný a rozhodl jsem se vyřídit si živnostenský list a začít podnikat. Začátkem července jsem vše vyřídil, přihlásil se na úřadech a v červenci za hotové koupil auto na IČO, do podnikání. Přihlásil jsem se k silniční dani, ale tu jsem nakonec neplatil, protože jsem auto vůbec nepoužil, podnikání se naprosto nerozjelo a příjem do listopadu byl pod 15 tisíc.
    V listopadu živnost přerušena, auto převedeno na mě.

Musím koupi auta vůbec účetnictvím protáhnout? Do nákladů jsem žádné phm a poplatky za přihlášení nedal, placeno bylo hotově... Silniční daň podána nulová.

Je to trochu komplikované, netuším co s tím a moc prosím o jakoukoliv radu. DĚKUJI!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2015 14:00

Božena (neregistrovaný)

Re: Auto na ICO, nepouz., prevod FO komp
      Ještě mi sdělte jestli jste dával přiznání k silniční dani nebo jestli jste oznámil, že Vám za rok 2014 nevznikla povinnost k této dani. Pokud jste přiznání nepodával a číslo auta nikde neuváděl, tak si jenom zajděte na registr vozidel a požádejte o změnu v TP, že už auto nebude na IČO.

• 9. 3. 2015 17:39

MartinB (neregistrovaný)

Jinak auto už jsem loni přeregistroval na sebe, už není na IČO...

• 9. 3. 2015 22:52

Zdena R (neregistrovaný)

Koupi auta nemusíte vůbec protahovat účetnictvím. Je jedno, zda bylo koupeno na IČO nebo na RČ. O zařazení auta do obchodního majetku rozhoduje podnikatel. Vy jste se rozhodl, že nezařadíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).