Re: Jaká je cena za zprac. tohoto učetni
Ano, myslím.
Min. 50% dotazů na tomto fóru jsou opakované dotazy nebo dotazy typy, že než to člověk do diskuse napíše, tak to na netu musí mít už 2x nalezeno.
Odpovědi tady taky bohužel dávají lidé, kteří tomu nerozumí, a pak je někdo v diskusi musí opravit (naštěstí se tady takoví lidé najdou).
Takže mi nepřišlo divné napsat tento stupidní dotaz do této diskuse.
Naopak mi právě tento dotaz přišel adekvátní do této diskuse, neboť se to tu hemží samýma účetníma.
Ano, internet mám a google znám pravděpodobně o několik let déle než vy, bez urážky.
Myslíte např. tohle? První tři odkazy pro ukázku:
1) počet položek 0-500 ks cena od 4.200 do 17.850 Kc ?!?
2) "Tvorba ceny za vedení účetnictví je složitý proces. V úvahu se musí vzít několik faktorů."
3) "Ceny jsou orientační, vždy se upravují klientovy na míru dle jeho požadavků"
Takže asi tak.
Zajímala mě rychlá a jednoduchá odpověď, která by Vám zabrala možná 2x tolik času než uvedená odpověď.
Já jsem zatím platil účetní litr za každý výstup (VZaZ atd.) a 40 Kc za položku (bohužel těch položek je 2x tolik, prý je v deníku každá 2x). Což mi přijde opravdu dost.
Kamarád s podobným účetnictvím platí "prý" (nevím jistě, jsou to jeho slova) 2.000 Kč měsíčně, tzn. 24 litrů za rok a je jedno, kolik to bude dokladů, protože je to plus mínus vždy stejné z povahy podnikání.
Takže Vám moc děkuji a omlouvám se za dlouhý koment, ale neudržel jsem se.
Pokud by se našel někdo, kdo mi odpoví, budu upřímně rád a děkuji mu.
Přeji krásný den!
>
>>A to myslíte vážně, že Vám tu bude někdo dělat
>>kalkulaci v tomto rozsahu?
>>Internet máte, google zřejmě také ovládáte, tak
>>hledejte.
>>Je řada firem na internetu, které uvádí ceny,
>>případně
>>na dotaz udělají konkretní propočet.
>
>Ano, internet mám a google znám pravděpodobně o
>několik let déle než vy, bez urážky.
>Zajímala mě rychlá a jednoduchá odpověď, která by Vám
>zabrala možná 2x tolik času než uvedená odpověď.
>
>Já jsem zatím platil účetní litr za každý výstup (VZaZ
>atd.) a 40 Kc za položku (bohužel těch položek je 2x
>tolik, prý je v deníku každá 2x). Což mi přijde opravdu
>dost.
>Kamarád s podobným účetnictvím platí "prý" (nevím
>jistě, jsou to jeho slova) 2.000 Kč měsíčně, tzn. 24 litrů
>za rok a je jedno, kolik to bude dokladů, protože je
>to plus mínus vždy stejné z povahy podnikání.
>
>Takže Vám moc děkuji a omlouvám se za dlouhý koment,
>ale neudržel jsem se.
>Pokud by se našel někdo, kdo mi odpoví, budu upřímně
>rád a děkuji mu.
>Přeji krásný den!
Na rychlou a jednoduchou odpověď jste neuvedl podstatné věci
Region?
Zahraniční faktury?
A mj. neexistuje rychlá a jednoduchá odpověď.
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>chci se zeptat, jaká je cena/odměna účetní za
>>>>zpracování účetnictví malého SRO (včetně přílohy k
>>>>závěrce,
>>>>VZaZ, Rozvahy, DPH čtvrtletně)?
>>>>
>>>>Všechny doklady jsou podnikatelem připraveny v el.
>>>>podobě (scany dokladů, soupis příjmových a výdajových
>>>>dokladů v Excelu).
>>>>Zpracování je jednou za rok, cca v tomto období
>>>>(přiznání k DPH si podnikatel posílá sám, když už si
>>>>to vede
>>>>v tom Excelu).
>>>>
>>>>Detaily:
>>>>Napište, prosím, celou částku odměny, včetně toho,
>>>>jak
>>>>k takové částce dojdete.
>>>>Např. rozvaha 1.000 ,- Kč atd. , vedení účetního
>>>>deníku je X položek (tzn. počet fyzických dokladů 2x,
>>>>protože se to objevuje na obou stranách) po Y Kč.
>>>>atd.
>>>>
>>>>Velmi děkuji za odpovědi.
>>>Podnikatel si posílá DPH sám? Tak na co máte účetní?
>>>Řekla bych, že ty 2 tis měsíčně jsou akorát.
>>>+ možná pak 2 tisíce za roční závěrku.
>>Renato, často levně neznamená dobře, zejména co se
>>týká zřejmě i zpracování přiznání. Nebo si ho
>>podnikatel
>>také zpracovává sám, tak jak DPH?
>>
>Ano, často levně neznamená dobře, ale za počet
>dokladů, jaké píše je to cena normální. Pokud si teda to
>cestovné vypisuje sám a nechce to po účetní.
>Záleží taky na městě, v Praze je draze, na Moravě by
>našel i účetní levnější.
Renato 1, podstata je v něčem jiném, pan podnikatel si zpracovává DPH sám v xls,a pak si to, co zpracoval podá (tedy tak jsem to pochopila), není tedy divu, že účetní, aby se napasovala na jeho podání, musí dělat řadu dalších kroků - seřadit to podle něj, zaúčtovat to podle evidence xls pro DPH, odkontrolovat.
Nechci vůbec ani zmiňovat, že zřejmě podnikatel netuší nic o tom, že pro DPH musí mít "v držení daňový doklad", než odpočte apod.
Takovou práci bych si také nechala zaplatit dvojnásobným tarifem.
Nepodceňuji žádného podnikatele, ale vysvětlit jim některé věci, je někdy nadlidský úkol.
Tak, tak:-(
Já ke kontrole dodělávala cestovné za 3 roky, kontrola byla jen s minimálním doměrkem, kdy si tam chtěl jednatel dát dvoje zimní pneumatiky na jedno auto ( i když jsem ho upozorňovala, že to by opravdu nemělo být), tak to vyhodili, jinak vše OK.
Kontrola skončila, podnikatel řekl, že si oddychl a to bylo vše.
Za dva roky jsme se stejně rozloučili, protože jsem se mu zdála drahá a to já opravdu nejsem:-) Chtěl zlevnit, ale to už bych mi pak nestálo za to, dělat takovou práci.
Takže i tací jsou, že prověřenou účetní vymění za někoho o tisícovku levnějšího .
Aby pak nemusel brát i dražšího, hlavně aby vůbec byl, zvlášť příští rok, jestli zavedou ty novoty. Docela by mě to zajímalo, jaká je vlastně situace "na trhu", je dost účetních? Hodně dlouho jsem nepotkal nikoho, kdo by začínal s účetnictvím, nikdy jsem nepotkal nikoho mladého, kdo by o tom snil, a s kým mluvím, je spíš přetížený než že by neměl do čeho kliknout. Tím tu naši práci nechci nějak protěžovat, o sobě říkám: "tvořím papír, ale snažím se pomáhat druhým vytvářet hodnoty." A jsou těžší, ale i lehčí způsoby, jak se živit.
No jo, ale taky na druhou stranu zase sehnat šikovného klienta je taky těžký.
Právě jsem třeba pustila klienta, který si myslel, že jsem taky moc drahá - jen pro info: fo, čtvrtletní plátce dph, dokladů ročně na 2-3 plné šanony, k tomu silniční daň a říkala jsem si o 2000,- za čtvrtletí, víc nic neplatil a nehledě na to, že poslední dobou i s třeba několikaměsíčním zpožděním, na přiznání ale vždycky hodně pospíchal. Navíc si ještě vymýšlel neskutečný ptákoviny, dokonce odnesl šanony k jiné účetní, aby tam po mně našla jakoukoliv chybu. No, to se mu nepovedlo, nic nenašla, ale z doslechu vím, že samozřejmě si to šťourání nechala hezky zaplatit. Prostě lahůdka a u něj stokrát těžce vydělaný peníze, ale pochopila jsem, proč mi ho tak ochotně předala sousedka, co mu to vedla přede mnou...
Teď mi vítězoslavně přišel oznámit, že má daňového poradce, který mu to celý dělá tak za dvě stovky měsíčně a ještě k tomu má kulatý razítko, takže bych se, prý, nad sebou měla rozhodně hodně zamyslet, protože "ta cena neodpovídá kvalitě". Tak já nevím, jestli jsem podle něj opravdu neschopná účetní, ale pár kontrol jsem už absolvovala a dokonce jsem na finančáku dostala pochvalu.
Já jsem nikdy nepočítal doklady, ale celkový čas, který mi ta firma zabere (zaokrouhleno řekněme na dny nebo půldny). Těch dokladů není moc, ale musíte se potkat a předat si to, občas něco ujasnit .... účto se většinou nedá sekat jako Baťa cvičky;-)
Taky jde o to, aby tam nebyly nějaké ořechy jak psala alen, pak den účtujete a dva dny hledáte informaci, kterou třeba už nikdy u nikoho nevyužijete.
Taky si myslím, že 2000 měsíčně je přiměřená odměna, dělám takové firmy čtvrtletně (podávám DPH) a doklady dostávám ve složce nijak nepředžvýkané.
Položka v deníku u plátce DPH 19 Kč (položka 221/311, další položka 311/602).
Za cizí měnu příplatek, za mnou vystavované faktury příplatek, za vedení majetku přípalatek, za mzdy příplatek, za souhrnné doklady (hodně lístků za benzín zaúčtované jedním dokladem do poklady) příplatek.
Rok má 13 měsíců (jeden je právě za zpracování daň. přiznání a výkazů, vypočteno průměrem z 12 měsíců).
Tady bych dala příplatek i za to, že se musím trefit už do odevzdaných přiznání k DPH, případně dělat dodatečné (pokud to má podnikatel špatně).
Pak podnikatel to udělá jednou (pro DPH) a účetní na konci roku podruhé?
A zpracovat pouze čísla pana podnikatele a vyplnit je do výkazů - tohle bych vůbec nedělala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2015 12:01
Dobrý den,
chci se zeptat, jaká je cena/odměna účetní za zpracování účetnictví malého SRO (včetně přílohy k závěrce, VZaZ, Rozvahy, DPH čtvrtletně)?
Všechny doklady jsou podnikatelem připraveny v el. podobě (scany dokladů, soupis příjmových a výdajových dokladů v Excelu).
Zpracování je jednou za rok, cca v tomto období (přiznání k DPH si podnikatel posílá sám, když už si to vede v tom Excelu).
Detaily:
- SRO s jedním majitelem
- plátce DPH
- počet vydaných faktur: do 20 za rok
- počet přijatých faktur, daňových dokladů (benzín apod.): cca 10 měsíčně, tzn. cca 120 za rok
- jedno auto v majetku (uplatní se 5.000 paušál/měsíc); sem tam použito soukromé auto za cestovní náhradu
- cca 2 cesťáky týdně, tzn. do 100 za rok (tzn. u firemního auta pouze stravné; u soukromého i náhrady za km)
Napište, prosím, celou částku odměny, včetně toho, jak k takové částce dojdete.
Např. rozvaha 1.000 ,- Kč atd. , vedení účetního deníku je X položek (tzn. počet fyzických dokladů 2x, protože se to objevuje na obou stranách) po Y Kč. atd.
Velmi děkuji za odpovědi.