Re: daňové přiznání
Čestně prohlašuji, že ve zdaňovacím období roku 2014 jsem nepodnikal .... tak nějak, sdělte pouze holá fakta, nic jiné je nezajímá. Jméno, adresa, kontakt, DIČ.
Ohledně přehledů, tomu asi přesně nerozumím co myslíte. Souvisí-li to s toutéž osobou tak nic, prostě samé nuly, jako příloha mi nic nenapadá. Jen oznámit běží.
Děkuji,jedná se o tu samu osobu, někde jsem slyšela, že k přehledu pro sociálku a zdravotní pojišťovnu musí být příloha, jinak to berou jako, že to ten dotyčný ani nepodal.Chtěla jsem dát jako přílohu potvrzení o zdanitelných příjmech, jenže dotyčný si daně nechává počítat v práci.
>>>Dobr den,
>>>jak má prosím vypadat čestné prohlášení na finanční
>>>úřad o tom, že podnikatel neměl žádný obrat za rok
>>>2014,
>>>je zaměstnaný. Jsou nějaké předepsané náležitosti
>>>popřípadě, je toto čestné prohlášení možno stáhnou
>>>někde?
>>>A ještě ohledně přehledů pro zdravotní pojišťovnu a
>>>sociální správu, musí se k nim dodat nějaká příloha?
>>Čestně prohlašuji, že ve zdaňovacím období roku 2014
>>jsem nepodnikal .... tak nějak, sdělte pouze holá
>>fakta, nic jiné je nezajímá. Jméno, adresa, kontakt,
>>DIČ.
>>Ohledně přehledů, tomu asi přesně nerozumím co
>>myslíte. Souvisí-li to s toutéž osobou tak nic, prostě
>>samé
>>nuly, jako příloha mi nic nenapadá. Jen oznámit běží.
>Děkuji,jedná se o tu samu osobu, někde jsem slyšela,
>že k přehledu pro sociálku a zdravotní pojišťovnu musí
>být příloha, jinak to berou jako, že to ten dotyčný
>ani nepodal.
Pomotány informace o více věcech.
Chtěla jsem dát jako přílohu potvrzení o
>zdanitelných příjmech, jenže dotyčný si daně nechává
>počítat v práci.
Daně nemají v tomto případě se zdravotním a sociálním pojištěním co do činění. Žádná taková příloha se nepřikládá.
Před lety se přikládalo potvrzení, že je OSVČ na vedlejší činnost zaměstnaná (vystavené zaměstnavatelem).
http://www.cssz.cz/cz/pojisteni-osvc/druhy-svc/
OSVČ není povinna dokládat důvody pro výkon vedlejší samostatné výdělečné činnosti, které ČSSZ vede ve své evidenci nebo má možnost si tento údaj obstarat v elektronické podobě. ČSSZ je povinna tyto důvody zveřejnit. Skutečnosti o vedlejší samostatné výdělečné činnosti musí OSVČ oznámit nejpozději na Přehledu o příjmech a výdajích za kalendářní rok, za který chce být považována za vykonávající vedlejší SVČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2015 18:17
Dobr den,
jak má prosím vypadat čestné prohlášení na finanční úřad o tom, že podnikatel neměl žádný obrat za rok 2014, je zaměstnaný. Jsou nějaké předepsané náležitosti popřípadě, je toto čestné prohlášení možno stáhnou někde?
A ještě ohledně přehledů pro zdravotní pojišťovnu a sociální správu, musí se k nim dodat nějaká příloha?