Insolvence - prosím o radu

• (neregistrovaný)

10. 3. 2015 6:50

Dobrý den,

prosím zkušené o radu: přijali jsme paní na DPP, zjistila jsem, že je v insolvenci, spojila jsme se (meilem) s insolvenčním správcem. Správce mi odepsal, že vzhledem k tomu, že paní pobírá starobní a vdovský důchod a nezabavitelnou částku ji ponechává OSSZ, tak jim mám zasílat celou odměny z DPP. Takže paní bude bez výplaty.

A teď otázka: můžu peníze insolvenčnímu správci zaslat jen na základě meilové komunikace nebo musím mít v ruce nějaký úřední papír? Můžeme paní srazit peníze za obědy?

Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2015 7:20

iva. (neregistrovaný)

Re: Insolvence - prosím o radu
      Dobrý den,
      všechny "úřední papíry" k dané insolvenci máte k dispozici veřejně na webu insolvenčního rejstříku: https://isir.justice.cz/isir/common/index.do - nečekejte, že Vám IS něco pošle.
      Obědy jí z čisté odměny z DPP srazit nemůžete. Paní je zaplatí do pokladny hotově a peníze si přinese z toho, co jí jako nezabavitelnou částku ponechává OSSZ.

• 10. 3. 2015 7:30

p (neregistrovaný)

moc děkuji. Dívala jsem se na to její insolvenční řízení, je tam toho mraky. Mě šlo hlavně o číslo účtu kam ty peníze mám poslat. To paní asi nebude moc nadšená, že od nás nedostane ani korunu....

• 10. 3. 2015 8:15

all (neregistrovaný)

No tak s tím snad počítá, když je v insolvenci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).