Re: 2x podepsané prohlášení
Tak to jsme byli asi na stejném školení. Mám tak nějak v paměti, že jde o to hlášení, když nám zaměstnanec něco nahlásí špatně. My nabídneme nápravu a když on odmítne, tak ho "napráskáme" na FÚ a ten to s ním vyřeší. Asi toto bude jediné řešení, uvidím jak se dohodneme zítra. Pani celkem mlčela, ale přítel byl dost arogantní a prostě my musíme. děkuji
Re: 2x podepsané prohlášení
Také to tak vidím. Pokud tomu dobře rozumím, ona podepsala daňové prohlášení jak u vás, tak ve firmě přítele a předpokládám, že tam i tam navíc zaškrtla, že uplatňuje slevu, takže oba zaměstnavatelé postupovali správně. Jde jasně o její chybu. (Sice nevím, co je zkratka RP, ale předpokládám, že mluvíte o daňovém prohlášení). Ona musí stejně podat přiznání (protože měla 2 příjmy současně daněné zálohovou daní), kde jí vyjde nedoplatek (pokud nebude uplatňovat nějaké další odpočty, které by ten nedoplatek snížily). Vy to nahlásíte a FÚ to vyřeší. Ovšem měla byste to hlásit na základě jejího oznámení, že u vás neoprávněně podepsala daňové prohlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2015 10:49
Dobrý den, prosím o konzutlaci jak se zachovat. Přišla zaměstnankyně s přítelem, že teď zjistila (tedy on), že ona má 2x podepsané RP a 2x uplatněnou slevu. Jednou u nás a jednou v jejich s.r.o.. Po nás chce předělat celý loňský rok, tzn. vyhodit slevu a doplatit daň. Ale nevidí důvod proč by ona měla něco vracet. To je prý věc zamtele. On (přítel) prý nic měnit nebude a je to prý naše věc. On to doplácet nebude, a pokud by jsme my po ní něco chtěli tak jen půl na půl. Řekla jsem, že nic předělávat nebudu, zítra tu mám vedení tak to budeme řešit. My o tom, že má nějakou jednatelskou odměnu a tam podepsané RP nevěděli. Nemáte nějaké nejlepší řešení. Díky