Re: Srážková daň v daňovém přiznání FO
Smotané dohromady.
Na základě čeho jste přivydělala?
Jste zaměstnaná? Pokud ano, podepsala jste v zaměstnání Prohlášení poplatníka daně?
A těch 14.800 Kč jste měla na dohodu? Protože příjmy z dohod zdaněné srážkovou daní nemusíte vůbec dávat do přiznání, jen pokud se Vám to vyplatí. Takže jestli se rozhodnete je nezahrnout, tak si požádáte o roční zúčtování a pokud se Vám vyplatí je do příjmů zahrnout, tak si podáte přiznání sama :-).
Pokud máte pouze zaměstnání a v jednom odvádíte zálohovou daň a ve druhém pouze srážkovou, pak nejste povinna dávat přiznání. Pouze pokud by se Vám vyplatilo započítat ty příjmy, které byly daněné tou srážkovou daní a ty srážkové daně, pak můžete přiznání podat.
Dobrý den, připojuji se k tématu, dcera má na potvrzení o příjmu úhrn dle § 6 odst.4 a sraženou daň dle zvláštní sazby daně z příjmů §36 odst.2 písm.p zákona
Rozumím tomu,že se jedná o srážkovou daň,která přijde do řádku 87a a příjem se připočítá do ř.31 úhrn všech zaměstnavatelů?, závisla čin.daň ř.84 - ř.87 a ??
>>>Dobrý den, na jakém řádku v daňovém přiznání prosím
>>>uvedu srážkovou daň z příjmu fyzických osob? Na
>>>školení
>>>nám byl řečen řádek 87a, ale nějak se mi to nezdá.
>>Co se Vám nezdá na znění § 36 odst. 7? Tam je to
>>přece
>>jednoznačně popsáno.
>Paní Ivo, ale na potvrzení je § 36 odst 2 písm. p. a
>spadá do řádku 87a ?
Ano. Daň je sražená podle § 36 odst. 2 písm. p). Tím daňová povinnost končí. Vy ji nemusíte přiznávat v DP.
Ale pokud budete postupovat podle § 36 odst. 7, a v DP ji přiznáte, pak ji píšete do řádku 87a - vždyť je to přímo u toho řádku napsáno.
Nehledejte v tom záludnost ... teda kromě toho, že v přílohách na straně 4 DP máte potvrzení o dani sražené podle § 36 odst. 2 písm. p). :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2015 12:14
Dobrý den, na jakém řádku v daňovém přiznání prosím uvedu srážkovou daň z příjmu fyzických osob? Na školení nám byl řečen řádek 87a, ale nějak se mi to nezdá.
A dále, jsem povinna podávat daňové přiznání, když jsem si přivydělala 14.800Kč za rok?
Děkuji.