Re: pracovní volno na maturu
Děkuji, náš hlavní personalista nám pořád tvrdí, že když souhlasí, tak musí být uzavřena dohoda. Hned si to tisknu a předložím mu , i když myslím, že stejně na tom bude trvat, že musíme uzavírat.
ne, kvalifikační dohodu uzavřenou nemám. měsíc před nástupem do zaměstnání jsem začala studovat. Byla jsem ve výběrovém řízení nakonec přijata díky tomu, že jsem již studovala. jedná se o večerní studium přiz aměstnání. Bez úplného středoškolského vzdělání (maturity) bych svou pozici nesměla vykonávat.
no, já předpokládám, že souhlasil. jinak by mě snad nezaměstnal, když bez maturity nelze tuto práci vykonáva. Když mi po 2 letech pracovního poměru měnil provozní dobu kanceláře (na delší), tak mi na po+út, kdy věděl že jezdím večer do školy na výuku provozní (i pracovní dobu) zkrátil, abych školu stíhala.což já chápu jako jeho souhlas s mým studiem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2015 12:51
dobrý den, již znám květnové termíny maturitních zkoušek. mám nárok dle ZP na pracovní volno s náhradou mzdy, nebo nikoliv? pokud mi ho zaměstnavatel neuzná, musí souhlasit s neplaceným volnem nebo dovolenou na ty konkrétní dny, ve kterých se musím na zkoušky dostavit? díky