Re: uplatnění slevy na dítě,příjem z pro
A základ daně z § 9 převyšuje příjem z dohody o provedení práce?
Můžete uplatnit skutečné výdaje, jen musíte zohlednit při přechodu z jednoho způsobu uplatňování výdajů na jiný způsob ZDP § 23 odstavec 8 / "dodanění" pohledávek
Životní pojištění můžete uplatnit ze všech tří pojistek, ale v součtu jen do výše 12.tis.Kč.
Ale když uvedete nulu, tak to budou skutečné výdaje.
Nelze uvést, že uplatňujete výdaje procentem z příjmů a uvést do výdajů místo 30% nulu.
Chybová hláška v EPO:
Příloha 2/ř.202 - jestliže jsou uplatněny výdaje procentem, měla by být hodnota ř.202 rovna 30% ř.201, max. však 600000 Kč.
>>>>>>>
>>>>>>>Máte jiné příjmy ke zdanění, než z pronájmu
>>>>>>>(zaměstnání)?
>>>>>>
>>>>>>mám za rok 2014 jen DPP 3.000,- kč/měsíčně,
>>>>>>tj.36tis.Kč/rok, vedena na ÚP do konce roku 2014,
>>>>>>nebrala jsem
>>>>>>žádnou podporu z ÚP,příjem z DPP jsem zahrnula do
>>>>>>daň.přiznání taky.
>>>>>
>>>>>A základ daně z § 9 převyšuje příjem z dohody o
>>>>>provedení práce?
>>>>ano, příjem z pronájmu mám 211.000 kč za rok, a
>>>>příjem
>>>>z dpp 36 tis.za rok
>>>
>>>Můžete uplatnit skutečné výdaje, jen musíte zohlednit
>>>při přechodu z jednoho způsobu uplatňování výdajů na
>>>jiný způsob ZDP § 23 odstavec 8 / "dodanění"
>>>pohledávek
>>>
>>>
>>>Životní pojištění můžete uplatnit ze všech tří
>>>pojistek, ale v součtu jen do výše 12.tis.Kč.
>>
>>já nechci uplatnit skutečné výdaje. jen mne zajímá,
>>zda mi projde na FÚ, že tam dám (do přílohy 2
>>tj.příjem
>>z pronájmu) jen příjem z pronájmu a výdaje napíšu 0
>>kč
>>do řádku 202.
>
>Ale když uvedete nulu, tak to budou skutečné výdaje.
>
>Nelze uvést, že uplatňujete výdaje procentem z příjmů
>a uvést do výdajů místo 30% nulu.
>
>Chybová hláška v EPO:
>Příloha 2/ř.202 - jestliže jsou uplatněny výdaje
>procentem, měla by být hodnota ř.202 rovna 30% ř.201, max.
>však 600000 Kč.
Můžete mi prosím tedy poradit, jak to mám nejlépe provést, abych si mohla uplatnit slevu na dítě? Když nemám žádný doklad, abych tím dokladem doložila skutečné výdaje. Pokud dám 30%, tak neuplatním slevu a ještě budu platit já daň.jsem laik a vůbec tomu nerozumím. moc Vám děkuji
>
Dle mého názoru můžete uplatnit bonusy na dítě v případě, že uplatníte skutečné výdaje. A ty skutečné výdaje mohou být v nulové výši.
Jen nemůžete zatrhnout v Příloze číslo 2 DP, že uplatňujete výdaje procentem z příjmů a pak uvést do řádku výdajů nulu.
Měla jste k 31.12.2013 nějaké pohledávky?
Jako výdaj můžete uplatit odpisy domu.
to by bylo perfektní, kdybych si mohla uplatnit úroky z hypotéky. úroky z hypotéky mi dělají 72 tisíc. tudíž nejsou vyšší než příjem z pronájmu, který dělá za rok 211 tisíc. A můžete mi prosím poradit, kam mám zapsat ty úroky, jako skutečný výdaj? do přílohy 2 zapíšu tedy jen příjem z pronájmu 211 tisíc a ty úroky?moc děkuji
Myslela jsem k 31.12.2013 - musí se dodanit předchozí rok.
Pokud tedy žádné pohledávky nejsou tak hurá do toho:
- do příjmů dáte příjem z nájmu
- do výdajů úrok z hypotéky + byste mohla ještě do výdajů dát odpis domu.
ke zdanění bude jen rozdíl a ještě si můžete uplatnit daňové zvýhodnění na děti.
a do těch výdajů, ty úroky z hypotéky napíšu do přílohy č. 2, řádku 202? a jak myslíte že bych si mohla dát do výdajů i odpis domu? já si pouze dělám takhle roční zdanění přímů FO, a to mám z toho hlavu jako balon. Můžete mi prosím ten odpis domu podrobněji vysvětlit, abych to pochopila, jak bych si to mohla uplatnit? moc děkuji a hlavně děkuji Vám všem za trpělivost a cennné rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2015 15:49
Dobrý den, prosím o radu. Pronajímám dům, poctivě daním. Pokud si ale uplatním 30% paušál výdaje z pronájmu, tak si nemůžu uplatnit slevu na dítě, (přítel si slevu na dítě nemůže uplatnit). Jde to udělat tak, že do příjmu z pronájmu dám poctivě částku, ale nedám tam žádný výdaj z pronájmu, dám tam 0, abych si mohla uplatnit slevu na dítě? Vyjde mi to totiž líp takhle, než když dám 30%paušál.výdaj k pronájmu.
a další dotaz - pokud mám 3 životní pojistky, můžu si je všechny 3 uplatnit v daň.přiznání? nebo to musí být maximálně do 12tisíc kč.
Moc děkuji za radu a odpověď.