Re: náklady osvč před zahájením činnosti
Možná mě někdo opraví, ale já to vidím tak, že jste auto mohl vložit do obchodního majetku první den podnikání - ne dříve - a to už bylo opravené, takže bych se tu opravu neodvážila do výdajů dát.
Vychází vám vysoké doplatky na daních?
Re: náklady osvč před zahájením činnosti
Paní Mirka má pravdu, nemůžete si dát opravu vozidla do nákladů / výdajů /, když jste neměl vozidlo vložené do obchodního majetku.
Zákon o daních z příjmů
§ 25
(1) Za výdaje (náklady) vynaložené k dosažení, zajištění a udržení příjmů pro daňové účely nelze uznat zejména
u) výdaje na osobní potřebu poplatníka; včetně výdajů vynaložených na opravu, údržbu nebo technické zhodnocení majetku sloužícího k činnosti, ze které plyne příjem ze samostatné činnosti, který poplatník uvedený v § 2 nezařadí do obchodního majetku podle § 4 odst. 4, ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2015 21:45
Dobrý den, v listopadu 2014 jsem zahájil jako osvč hlavní činnost taxikáře. můžu si dát do nákladu pro DP 2014 opravu tohoto vozidla, faktura je z října 2014. hezký večer