Re: ztráta z minul. let,jak vyplnit Výsl
Zkusím zrekapitulovat váš dotaz, co mi z něho vyplývá:
v r.2014 byl účetní zisk a v DP vyšel daňový základ, ze kterého byla odečtená Daňová ztráta ztráta z minulých zd. období
(NE účetní ztráta!). Daň je 0Kč.
Proto vám nemohla vyjít v účetnictví žádná částka k zaplacení daně a o 591/341 jste v r. 2014 nemohli účtovat, protože v DPPO vám žádná
daň nevyšla, daň = 0Kč.
Nebo je to ještě jinak?
dobrý den, v DPPO po odečtení danových ztrát z minulých let vyšla dan nula a proto nebylo v roce 2014 účtováno 591/341,
ale když si vyjedu Výsledovku je tam videt zisk v roce 2014 a to me trochu zmátlo,
ano zisk v roce 2014 byl, ale přitom dan se platit nebude.
tak snad tu výsledovku tak můžu nechat a přiložit jí k DPPO.
díky, Andy
Nepletete si účetní zisk a daň? A ještě jednou se pro jistotu ubezpečím. V DPPO byly odečteny daňové ztráty, ne účetní ztráty? Pokud Ano, VZZ by měla být dobře. Účetní zisk r.2014 se vám po závěrkových prací "překlopí v účetnictví k 1.1.2015 na D 431 a nyní byste ho měla mít ve VZZ na ř.:
*** Výsledek hospodaření za účetní období +
**** Výsledek hospodaření před zdaněním +
(stejná výše jako u řádku s ***)
a v Rozvaze ve stejné částce v Pasivech A V.:
Výsledek hospodaření běžného účetního období +
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2015 9:39
Dobrý den, prosím zkušené paní účetní jestli by mi poradili,
firma s.r.o., dva roky zpetně vždy ve ztrátě, letos v zisku, vyplnila jsem DPPO kde jsem tyto ztráty doplnila do E přílohy a tak dan vyšla nula,
ted chystám Výsledovku a Rozvahu k DPPO a nevím jestli tam mám nechat, že za rok 2014 tam byl zisk a vyšla i určitá částka k zaplacení daně. přitom v danovém přiznání je nula,
dekuji
Andy