Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2015 17:08
Prosím o radu: Srážím zaměstnanci přednostní srážku-insolvenční řízení. Ins. správkyně zaměstnanci sdělila, že musí sám ze svých peněz posílat větší částky, než lze nyní srážet ze mzdy. Je to proto, že mu hodně poklesla mzda (má méně přesčasů) a nesplácí tolik % dluhu, které mu soud přikázal. Kdyby to po další půlrok nějak nedohnal, může být insolvence zrušena a dostal by ihned exekuci na majetek. Když jsem se ptala, jak to musí zaměstnanec vyřešit, tak mi řekla, že se to dělá tak, že ze svého doplatku (tedy z nezabavitelné části mzdy), zaměstnanec pošle sám více peněz. A že je jednodušší, neposílat celý doplatek jemu na účet, ale přímo z firemního účtu ještě poslat další částku jako by za něj. To vše za předpokladu, že s tím zaměstnanec souhlasí. Protože toho zaměstnance potřebujeme, vyšli jsme mu vstříc a poslali celou exekuci + peníze navíc na účet insolvenčního správce.Vše spěchalo a teď řeším, jestli to ve výplatě opravit a dát ty peníze navíc, jako srážku ze mzdy, nebo to mít doloženo jeho písemnou žádostí o zaslání doplatku na dva účty a souhlasem zaměstnavatele. Myslím, že správně není asi jedno řešení, tak hledám to méně špatné. Poradíte mi, prosím?