Re: POHODA -oprava srážky exe. ze mzdy
http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/231/Potrebuji-provest-exekuci-srazkou-ze-mzdy-Jakym-zpusobem-se-exekucni-prikaz-vypocitava-a-zadava-do-agendy-Personalistika/?id=1721
http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/168/Na-zalozce-Srazky-v-agende-Personalistika-zadavam-exekuci-na-kazdy-mesic-zvlast-ale-na-tiskove-sestave-Potvrzeni-o-zamestnani-je-pouze-pet-radku-pro-srazky-ze-mzdy-Jak-mam-postupovat-aby-na-tiskove/?id=2513
V této souvislosti mě napadá...protože účtuji mzdy v Pohodě. Jestli jste někdo nepřišel na nějaký šikovný systém, jak exekuci do mezd uvádět. Ptorože mám zaměstnance s hodinovou mzdou a různou výší příplatků, rozhodně nemůžu použít postup popisovaný v nápovědě viz výše a zadat srážku do personalistiky ještě před tím, než vytvořím mzdu, protože dopředu neznám čistou mzdu a tedy ani výši exekuce.
Dělám to tak, že po vytvoření měsíčních mezd zadávám částku do mzdového formuláře ručně do řádku, kam ostatním zaměstnancům zadávám srážky stravenek..... ale tento systém se mi moc nelíbí
Dobrý den paní Mirko, já si vždy první vypočítám v programu jeho čistou mzdu, pak si zadám srážky, jeho mzdu smažu a vytvořím novou mzdu. Je to sice práce nadvakrát, ale mám takového jen jednoho zaměstnance, takže se to dá.. PAMICU kvůli tomu kupovat nebudeme.
a mohla bych vás poprosit, jestli až budete účtovat v pondělí, jestli si vzpomenete a napíšete, kam tu srážku píšete...mám první exekuci, takže vůbec nevím , jak to budu počítat, natož se prát s programem, ani jsem se nedívala, zda nejsou v POHODě nějaké nápovědy
Re:ještě MarketaK
no jedna je přednostní , to mám papír už, ta druhá bude asi také přednostní a ta třetí bude nepřednostní.....takže teď srazím tu první přednostní a až dojde papír na tu další přednostní, tak se ta srážka rozdělí na obě přednostní a až obdržím ještě tu nepřednostní, tak , ta bude čekat v pořadí? /zaměstnanec má min. mzdu/
Rozhodující je datum doručení prvnímu plátci mzdy. Jestli k vám nastoupil už s exekucemi, tak se řídíte zápočtovým listem. Jestli je přednostní na prvním místě, budete na ni srážet z obou třetin, protože je první v pořadí a první přednostní. V druhé třetině ji může předběhnout jenom výživné.
Vše uvedu na pravou míru - my jsme první plátce mzdy, jelikož pobíral min. mzdu, nikdy nevyšlo mu srážet ze mzdy, ale teď, jak se min. mzda navýšila, již mu srážky vychází, takže má dvě přednostní a dnes donesl nepřednostní paní Líbo, jak mám tedy postupovat, děkuji
Tak, jak jsem psala. Z první třetiny podle pořadí, z druhé třetiny přednostní (také podle pořadí). Pokud byla první doručená přednostní, znamená to, že je první v první třetině i ve druhé třetině. Až bude zaplacená, tak se na její místo dostane druhá přednostní (opět v obou třetinách), nepřednostní stále čeká. Výživné by v druhé třetině mělo přednost před ostatními přednostními, ale o výživném nepíšete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2015 14:09
Přeju dobré odpoledne,
chtěla jsem se zeptat, kdo pracuje v programu POHODA, zda sw sám spočítá exekuční splátky a nebo jestli si jej musím spočítat sama a pak někam uvést...vůbec netuším, jak postupovat.
děkuji za každý názor