Elektronická podání podle GŘ-pokračování

• (neregistrovaný)

14. 3. 2015 8:53

Loni jsem podala DPPO přes EPO v xml. Výkazy a pov. přílohu jako samostatné přílohy v PDF. Vše bylo v pořádku.
    Letos jsem DPPO podávala rovněž přes EPO a přímo do DP jsem vložila výkazy a přílohu v pdf jako e-přílohy. A to celé jsem podala. Když si otevřu jak to vypadá v XML je tam všechno i ty přílohy v jednom. Vše jsem podávala již 2.3.15 zatím se nikdo neozval.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2015 9:29

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

OT: Elektronická podání podle GŘ-pokračo
      Otázkou je, zda se ozvou, nebo zda rovnou pošlou složenku na 2.000 CZK. Jak se to chystají udělat v případě papírových podání DP.

Takto jsem podala v únoru dvě DP. Kontaktovala jsem tento týden obě správkyně daně s dotazem, jak "chybu" napravit. Jedna řekla, že sama to nijak řešit nebude a že doufá, že pro (chudáky) poplatníky bude tento rok ještě pro podání účetní závěrky v pdf "pardon". Druhá pravila, že se jí e-příloha nenačetla vůbec a že by jí stačilo, pokud by účetní závěrku poslala firma v pdf. datovou schránkou. Což jsme učinili.

Teď uvažuji nad tím, zda poslat celé přiznání včetně naťukaných výkazů v EPO znovu jako řádné, nebo jako opravné. Nebo zda vyčkat, co bude dál.

• 14. 3. 2015 16:08

vladík (neregistrovaný)

Re: OT: Elektronická podání podle GŘ-pok
      >>Loni jsem podala DPPO přes EPO v xml. Výkazy a pov.
      >>přílohu jako samostatné přílohy v PDF. Vše bylo v
      >>pořádku.
      >>Letos jsem DPPO podávala rovněž přes EPO a přímo do
      >>DP
      >>jsem vložila výkazy a přílohu v pdf jako e-přílohy. A
      >>to celé jsem podala. Když si otevřu jak to vypadá v
      >>XML je tam všechno i ty přílohy v jednom. Vše jsem
      >>podávala již 2.3.15 zatím se nikdo neozval.
      >
      >Otázkou je, zda se ozvou, nebo zda rovnou pošlou
      >složenku na 2.000 CZK. Jak se to chystají udělat v případě
      >papírových podání DP.
      >
      >Takto jsem podala v únoru dvě DP. Kontaktovala jsem
      >tento týden obě správkyně daně s dotazem, jak "chybu"
      >napravit. Jedna řekla, že sama to nijak řešit nebude a
      >že doufá, že pro (chudáky) poplatníky bude tento rok
      >ještě pro podání účetní závěrky v pdf "pardon". Druhá
      >pravila, že se jí e-příloha nenačetla vůbec a že by jí
      >stačilo, pokud by účetní závěrku poslala firma v pdf.
      >datovou schránkou. Což jsme učinili.
      >
      >Teď uvažuji nad tím, zda poslat celé přiznání včetně
      >naťukaných výkazů v EPO znovu jako řádné, nebo jako
      >opravné. Nebo zda vyčkat, co bude dál.
      Vidíte, co kočička z FÚ, to jiný názor... já bych je nerozmazlovala a vyčkala, KDP chystá nějaký materiál na KOOV, aby se trochu krotili a jednou provždy bylo jasno, tak uvidíme.
      >

• 14. 3. 2015 16:46

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

KOOV už byl, myslím 18.2.2015. V březnovém KOOV nic k elektronizaci není.

17.3. bude GFŘ publikoat další svoje představy, jak podávat elektronicky.

Dovedete si představit jak bude fungovat elektronická evidence tržeb a kontrolní hlášení?

Hezký den!

• 14. 3. 2015 16:53

alen1 (neregistrovaný)

Pavle, jestli jste slyšel přímý přenos nebo teď už je tam záznam z toho, pak netřeba komentovat.
      https://www.youtube.com/watch?v=LSn0aU9PuIM

• 14. 3. 2015 17:17

Alen,

musím si to pouštět po částech, celé najednou bych to asi za střízliva nedal.

Tady mne zaujalo, že Andrej v Praze vybral za leden o 300 mil. Kč na daních více. Už se ale nepochlubil, že je to většinou pouze prozatímní zablokování nadměrných odpočtů DPH.

Úřední osoby z FÚ jsou často nepříčetní jedinci bez znalosti práva, pouze mají právo nevydat nadměrné odpočty a nejsou vůbec postižitelní, když se poplatník nakonec domůže svého práva. A pokud nakonec stát něco zaplatí, tak se to platí i z mých daní, nikoliv jako způsobená škoda těmito jedinci.

Navíc bylo povoláno 100 těchto expertů z krajů a okresů, kteří se chtějí v Praze předvést. Co si o nich myslím je žalovatelné.

Hezký den!

• 15. 3. 2015 11:32

Vlad

Re: Elektronická podání podle GŘ-pokračo
      Zřejmě to budou řešit po 1.4. jako vadu podání a firma bude vyzvána k odstranění vad - viz http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-prijmu/dotazy-a-odpovedi/dan-z-prijmu-pravnickych-osob/vybrane-dotazy-k-elektronickemu-podavani-danoveho-priznani-5836

• 15. 3. 2015 11:49

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Elektronická podání podle GŘ-pokračo
      Pokud by vyzvali, bylo by hej. Obávám se ale, že nevyzvou a rovnou udělí pokutu.

• 15. 3. 2015 13:40

Re: Elektronická podání podle GFŘ-pokrač
      17.3. bude další informace GFŘ s jejich výkladem práva jak elektronicky podávat.

Hezký den!

• 16. 3. 2015 8:12

Hanah (neregistrovaný)

Re: Elektronická podání podle GFŘ-pokrač
      Dnes jsem volala na náš FÚ jestli mám podané správně. Paní byla ochotná a prověřila podání a řekla, že je vše v pořádku. Podala jsem DPPO a přílohy rozvahu v VZZ jsem dala do e-příloh. Doufán, že později nezmění názor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).