Re: žádost o vrácení ročního bonusu
Uvedl údaje o úrokách 2014 v žádosti o RZD v termínu do 16.2.2015 ?
O úrokách snad věděl. Co Vám přinese pozdě příště? A kolik ještě chyb uděláte kvůli tomu, že chcete vyjít zaměstnancům vstříc?
Vlastně Vám nedokáži poradit. Nevím co dělat, když jste protizákonně uplatnila ve mzdě něco, na co neměl zaměstnanec při pozdě dodaných dokladech a pozdě doplněném RZD nárok.
Žádná dodatečná žádost neexistuje, takže nemáte co opravovat.
Vystavte mu Potvrzení o zdanitelných příjmech, uveďte na ni výsledek RZD a tím to pro Vás končí.
A zaměstnancům Prohlášení nevyplňujte - dostanete se akorát do maléru - jak sama vidíte. Hezký víkend.
Ne, teď mi vycházejí jen měsíční bonusy (má malou výplatu a dítě/, je to socka a ten rozdíl mu udělal 3000 Kč, takže jsem mu vlastně ráda pomohla. Ale nevím, nepřipadá mi to jako nějaký průser, spíš nevím, jak mám udělat opravu s FU.. Je to prostě jako špatně udělané roční zúčtování. On to možná šéfovy dal včas, ale ke mně se to dostalo pozdě.. nevím.... Dělám to externě...
Abychom si ujasnily paragrafy - § 38ch odst. 1 a PŘEDEVŠÍM § 38ch odst. 3 poslední věta:
"Plátce daně roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění neprovede, pokud poplatník tyto doklady nepředloží plátci daně do 15. února po uplynutí zdaňovacího období."
>>>existuje, v žádosti je přece kolonka řádné a
>>>dodatečné
>>I dodatečná žádost má svá pravidla podle zákona o
>>daních z příjmů - a těmi se musíte řídit. Dodatečnou
>>žádost mohl letos podepsat do 16.2.2015. Nebo Vy si
>>vážně
>>myslíte, že když přijde v červnu a podepíše
>>DODATEČNĚ,
>>tak mu přepočítáte RZD???
>Abychom si ujasnily paragrafy - § 38ch odst. 1 a
>PŘEDEVŠÍM § 38ch odst. 3 poslední věta:
>"Plátce daně roční zúčtování záloh a daňového
>zvýhodnění neprovede, pokud poplatník tyto doklady nepředloží
>plátci daně do 15. února po uplynutí zdaňovacího
>období."
>
jen doplním, že tato poslední věta §38ch/3 se vztahuje k nedodání "potvrzení o zdanitelných příjmech" ne k ostatním dokladům... nicméně dodá-li tyto "ostatní doklady" po termínu, již bych neopravovala, může si podat DP
>
>
Doložit doklady by dle mého názoru měl v okamžiku, kdy žádá o RZD a kdy uplatňuje slevy na dani či nezdanitelné části ze základu daně.
Při jiném výkladu by se mohlo stát, že bude doklady nosit mzdové účetní klidně i následujících 5 let.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2015 10:18
Udělala jsem roční zúčtování jednomu zaměstnanci už ve výplatě za únor (chtěl pouze uplatnit narozené dítě v červnu), všechno jsem zpracovala, poslala žádost na FU (Žádost o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem daně poplatníkům na doplatku na daňovém bonusu z ročního zúčtování záloh a daňového zvýhodnění)
Máme jenom jednoho zaměstnance.. No a teď si donesl ještě Potvrzení o zaplacených úrokách z úvěru.. Nepátrala jsem po tom, protože je to teprve první Potvrzení ( úvěr--r.2014). Neřekl mi to, opravila jsem tedy mzdu a teď nevím, jak mám udělat dodatečnou žádost, napsat jen rozdíl jako u DPH? Nebo jak postupovat? Děkuji